More

  Au început înscrierile pentru bacalaureat

  Array

  Elevii din ultimul an de liceu, dar şi cei care nu au reuşit, în anii trecuţi, să promoveze Bacalaureatul, se pot înscrie, începând de astăzi, 27 mai pentru sesiunea iunie-iulie a examenului de maturitate. Perioada de înscriere se va încheia vineri – 31 mai, iar prima probă a testării – cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – se desfăşoară între 10 şi 12 iunie. Examinarea se va încheia în 5 iulie, cu ultima probă scrisă, iar afişarea rezultatelor finale va fi făcută în data de 12 iulie. În judeţul Iasi sunt aşteptaţi, la înscrieri, mii de elevi atât din seria curentă, cât şi din seriile anterioare.

  inscrieri

  Proba se va desfăşura până pe 12 iunie şi va fi urmată, între 17 şi 21 iunie, de proba de competenţe digitale.
  Potrivit calendarului BACALAUREAT 2013, între 25 şi 28 iunie va avea loc proba la limba străină.
  Probele scrise la BACALAUREAT 2013 vor începe pe1 iulie cu limba literatura română, care va fi urmată de proba la limba maternă şi în 3 iulie de proba obligatorie a profilului.
  Proba scrisă la alegere a profilului şi specializariila BACALAUREAT 2013 va fi susţinută pe 5 iulie
  Rezultatele pentru prima sesiune de BAC 2013 vor fi afişate pe 8 iulie.

  Contestaţiile vor fi depuse tot pe 8 iulie, până la ora 16.00, urmând ca rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, să fie afişate pe 12 iulie.

  Pentru a doua sesiune de BACALAUREAT 2013, candidaţii care nu au obţinut note de trecere (nota minimă este 6 pentru fiecare disciplină de examen) şi calificative de trecere, la probele la care se acordă calificative în prima sesiune, se vor putea înscrie între 15 şi 19 iulie.
  Pe 19 şi 20 august va fi susţinută proba orală la limba şi literatura română, iar între19 şi 21 august va avea loc evaluarea la limba maternă.
  Între 20 şi 21 august se vor desfăşura probele orale la limba străină, iar pe 22 şi 23 august cele ale competenţelor digitale.
  Probele scrise pentru cea de-a doua sesiunea la BACALAUREAT 2013 se vor da începând cu 26 august. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet