17.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Au început debranşările. Coadă la contracte pentru apă

Păşcănenii au luat cu asalt sediul Apa Vital pentru încheierea contractelor de furnizare a serviciilor de apă şi canalizare. Asta după ce operatorul ieşean a trecut la debranşări masive în scările de bloc unde de peste un an de zile nu a fost rezolvată aceast problema.

Numai în cursul zilei de astăzi au fost închise robinetele la blocurile Moldova, sc C, M 3 M4 şi H2. Furnizarea a fost reluată în scurt după ce locatarii şi-au desemnat un reprezentant de scară care a semnat contractele. De asemnea au fost recunoscute consumurile de până acum şi esalonate la plată.
În ultima săptămână de zile numărul scărilor de bloc care au intrat în legalitate a ajuns la 310 din 416 iar în cartierele de case şi la societăţile comerciale problema a fost rezolvată aproape în totalitate.
Menţionăm că majoritatea locatarilor de la bloc prefera încheierea contractelor prin intermediul reprezentanţilor de scară, serviciile de citire şi împărţire a consumurilor de apa fiind taxate cu 5 lei pe lună. Oamenii şi-au pierdut interesul pentru apometrele cu citire la distanţă pentru că această variantă este costisitoare şi nu poate fi aplicată decât dacă toţi din scara sunt de acord cu aceeaşi soluţie tehnică.

Alte articole