More

  Au început activitățile dedicate lui Mihail Sadoveanu

  Au început activitățile dedicate lui Mihail Sadoveanu

  Luna noiembrie este pentru Pașcani și luna culturii, luna lui Sadoveanu. Deja activitățile dedicate scriitorului născut în oraș au început în școli. La Liceul Teoretic “Miron Costin” profesorii de limba și literatura română au pregătit tot felul de activități, de la concursuri din opera sadoveniană, până la expoziții tematice și excursii  la casa memorială și la Hanul Ancuței. Astăzi s-a dat startul cu o competiție.

  Au început activitățile dedicate lui Mihail Sadoveanu, unul dintre cei mai mari scriitori români, născut la Pașcani. Profesorii și elevii de la “Miron Costin” au organizat o lună de evenimente astfel păstrându-se tradiția.

  Profesorul Irina Pasat are programul din noiembrie dedicat prozatorului. De pe listă nu lipsesc vizionări de film, prezentări de carte, simpozioane, ședințe săptămânale cu elevii privind opera sadoveniană, expoziții de cărți, fotografii și picturi făcute de elevi.

  Astăzi s-a dat startul cu un concurs de lectură, unde participanți au fost elevi ai școlii. De asemenea, profesorul Simona Baciu a spus elevilor că în biblioteca școlii sunt cărți destule pentru doritorii să descopere opera sadoveniană.

  Întrebările concursului au început să fie puse de către profesorul Ionuț Hărățu iar echipele formate de elevi au avut câteva secunde la dispoziție pentru a răspunde corect.

  Menționăm că tot în această lună la Casa de Cultură din Pașcani au loc tot felul de evenimente care să marcheze nașterea scriitorului Mihail Sadoveanu.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet