-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Au început activitățile dedicate lui Mihail Sadoveanu

Au început activitățile dedicate lui Mihail Sadoveanu

Luna noiembrie este pentru Pașcani și luna culturii, luna lui Sadoveanu. Deja activitățile dedicate scriitorului născut în oraș au început în școli. La Liceul Teoretic “Miron Costin” profesorii de limba și literatura română au pregătit tot felul de activități, de la concursuri din opera sadoveniană, până la expoziții tematice și excursii  la casa memorială și la Hanul Ancuței. Astăzi s-a dat startul cu o competiție.

Au început activitățile dedicate lui Mihail Sadoveanu, unul dintre cei mai mari scriitori români, născut la Pașcani. Profesorii și elevii de la “Miron Costin” au organizat o lună de evenimente astfel păstrându-se tradiția.

Profesorul Irina Pasat are programul din noiembrie dedicat prozatorului. De pe listă nu lipsesc vizionări de film, prezentări de carte, simpozioane, ședințe săptămânale cu elevii privind opera sadoveniană, expoziții de cărți, fotografii și picturi făcute de elevi.

Astăzi s-a dat startul cu un concurs de lectură, unde participanți au fost elevi ai școlii. De asemenea, profesorul Simona Baciu a spus elevilor că în biblioteca școlii sunt cărți destule pentru doritorii să descopere opera sadoveniană.

Întrebările concursului au început să fie puse de către profesorul Ionuț Hărățu iar echipele formate de elevi au avut câteva secunde la dispoziție pentru a răspunde corect.

Menționăm că tot în această lună la Casa de Cultură din Pașcani au loc tot felul de evenimente care să marcheze nașterea scriitorului Mihail Sadoveanu.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow