More

  Au fost stabilite comisiile de specialitate din legislativul pășcănean

  Array

  Au fost stabilite comisiile de specialitate din legislativul pășcănean

  Şedinţă importantă astăzi la Paşcani. Noii consilieri au stabilit componența comisiilor de speciliatete în cadrul cărora vor fi dezbătute în amănunt proiectele de hotărâre propuse spre aprobare.

  Pentru început s-a stabilit să fie păstrat numărul de comisii ca şi până acum.

  Cele patru comisii sunt
  Comisia de prognoze economico-sociale, buget, finanțe, industrie, agricultură, silvicultură, prestări servicii, comerț și IMM-uri, programe europene, atragere de fonduri structurale și relatii externe.
  Comisia juridicǎ, ordine publicǎ, drepturile omului şi libertǎţi cetǎţenesti.
  Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, conservarea monumentelor istorice, protecția mediului, ecologie, patrimoniu şi administrație publică.
  Comisia pentru învățământ și activități științifice, cultură, culte, tineret, sport și turism, sănătate, muncă, protecție socială și combaterea sărăciei.

  S-a mai stabilit ca din fiecare comisie să facă parte câte cinci consilieri lcoali, fiind respectată norma de reprezentare conform rezultatului alegerilor din 5 iunie.

  Importanat este că înainte de şedinţă, liderii celor două grupuri din consiliiu local, PSD şi PNL +PMP, s-au întâlnit şi au căzut de acord asupra componenţei comisiilor.

  Aşadar, din Comisia Economică fac parte – de la PSD Vasile Haldan, Ovidiu Bejenariu şi Ciprina Pintilie, iar de la PNL Andrei Râznic şi Marius Pintilie.

  Comisia Juridică are următoarea componență – de la PSD Leonard Ursu, Codrin Toma şi Adriana Dondaș, iar de la PNL Cătălin Conache şi Alexandru Dandu.

  Comisia Urbanistică are în component trei membrii de la opoziţie: Claudiu Bodoașcă și Ioan Danu de la PNL, Sorin Olariu de la PMP, în timp ce PSD-ul a nominalizat pe Ionuţ Prodan şi Leonard Ursu.

  Ultima comisie, dar nu şi cea mai lipsită de importanță, este Comisia de Educaţie. Din ea fac parte Liliana Perțu, Vasile Avrămiuc şi Adriana Dondaș de la PSD, iar de la PNL Mihaela Spiridon şi Maria Timofte.

  Imediat după ședință, comisiile s-au întrunit pentru alegerea structurilor de coducere.

  La Comisia Juridică președinte este avocatul Codrin Toma, iar secretar Adriana Dondaș.

  La Comisia Economică, Vasile Haldan a rămas președinte, iar secretariatul va fi asigurat de Ciprian Pintilie.

  Singura Comisie unde au fost două nominalizări la funcția de președinte a fost cea de Educație. Președintă a fost aleasă Liliana Perțu cu trei voturi de la PSD, în timp ce Mihaela Spirdon a obținut două voturi.

  Consilierii din opoziție au obținut președinția pentru Comisia de Urbanism. Funcția urmând să fie ocupată de Claudiu Bodoașcă de la PNL.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI