Şase organizaţii non – profit din Paşcani vor primi bani de la bugetul local pentru finanţarea unor proiecte pe parcursul acestui an. Bugetul de 70.000 lei aprobat de consilieri a fost pus la bătaie pentru un concurs de proiecte înscrise în perioada 26 februarie – 27 martie. Ele au fost analizate de o comisie şi au primit finanţare în functie de obiective propuse.
Cei mai mulţi bani îi va primi Clubului Long- Ho Paşcani,  pentru a trimite 8 sportivi din municipiu la Campionatele Europene de Qwan Ki Do. Competiţia va avea loc imediat după Paste în Spania. Municipalitatea va finanţa doar o parte din cheltuieli 25.000 lei din 38124 lei.
Asociaţia “Şansă 2000” va primi 13.000 de lei pentru organizarea unei tabere pentru tineri în perioada verii, ATOR – 10.000 lei pentru organizarea acţiunii “Tânăr păşcănean” aflat la ediţia a treia, Asociaţia Go Care România 10.000 lei pentru tabăra de creaţie, Artiştii speciali” Asociaţia Sola în Demo Sors” Paşcani pentru organizarea concursului de dans modern şi tradiţional, Împreună pentru Viitor” şi Asociaţia părinţilor de la Colegiul Unirea Paşcani – 8000 lei pentru organizarea “Festivalului Bostăneilor”.

Modul de împărţire a banilor puşi la dispoziţie ONG-urilor din bugetul local a stârnit nemulţumiri chiar şi în rândul membrilor care fac parte din comisia de evaluare. Viceprimarita Gabriela Nedelcu a precizat că urmează să fie modificat regulamentul şi să fie stabilite o serie de criterii de evaluare. De asemenea se impune limitarea finanţării unui proiect la maxim 20.000 lei din bugetul local. Ea a precizat că proiecte înscrise în acest an au primit finanţare în funcţie de obiectivele propuse.

Slider


loading...
Slider