18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Au fost aprobate taxele şi impozitele locale pentru 2017. Majorare cu 0,1% pentru clădirile societăţilor comerciale

Păşcănenii nu vor plăti taxe şi impozite mai mari anul viitor. Ele au fost aprobate astăzi de legislativul local iar valorile sunt aceleaşi ca şi în anul 2016, cu o singură exceptie: impozitul pentru clădirile nerezidenţiale ale societăţilor comerciale. El a fost majorat de la 0, 2 la 0,3% după ce anul trecut a scăzut de la 1,15 la 0,2%.
Pe marginea acestui subiect consilierii au avut opinii diferite. Cei din opoziţie dar şi câţiva din PSD au susţinut că procentul de impozitare pentru societăţile comerciale să nu fie majorat, pe motiv ca oamenii de afaceri trebuie sprijiniţi.
În replică primarul Dumitru Pantazi, în calitate de iniţiator a explicat că prin aplicarea cotei minime de impozitare bugetul local a pierdut cca 1,7 milioane de lei bani necesari pentru investiţii sau susţinerea serviciilor publice.
Până la urma edilul municipiului a propus majorarea cu doar 0,1% şi a fost aprobată, măsură care va aduce în visteria unităţii un plus de câteva sute de mii de lei.
Menţionăm că municipiul Paşcani încheie pentru al treilea an cu excedent bugetar, acum estimat la peste 7 milioane de lei, bani care vor fi alocaţi pentru investiţiile propuse dar nerealizate în acest an. Anul trecut administratia a încasat din impozitul pe clădiri de la persoanele fizice cca 1,5 milioane de lei şi puţin peste 1 milion de lei de la societăţile comerciale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow