33 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Au fost aprobate proiectele si finantarea pentru asfaltarea strazilor din Pascani. Liberalii au votat impotriva

Vesti bune pentru pascaneni. Legislativul local a aprobat in sedinta de ieri o serie de proiecte privind asfaltarea unor strazi din municipiul Pascani. Este vorba despre o portiune din strada Dragos Voda de la scoala pana la jonctiunea cu Drumul National 208, strada Nicolae Iorga, strada Vatra si Calea Romanului. Pe ordinea de zi era trecuta si str Stefan cel Mare insa proiectul a fost retras de pe ordinea de zi pe motiv ca fondurile care ar urma sa fie atrase nu vor fi suficiente si pentru acest obiectiv. Cele patru proiecte nu au fost aprobate de toti consilierii locali, 3 dintre liberali votand impotriva iar altul abtinandu-se de la vot.
Liderul de grup, Dorin Nechifor a atras atentia ca proiectele supuse aprobarii nu au toate documentele tehnice si nici avizul Consiliului Tehnico- Economic din cadrul Primariei Pascani, prin urmare , aprobarea lor ar fi ilegala.

De asemenea, consilierul liberal Marius Pintilie a propus amanarea acestor proeicte pentru a se cunoaste mai intai indicatorii tehnici. El a spus ca lucrarile de asfaltare ar trebui sa fie facute mult mai serios ca pana acum si sa fie reparate retelele de utilitati inainte de turnarea asfaltului.

In replica, edilul pascanean a precizat ca liberalii din consiliul local nu doresc asfaltarea strazilor din Pascani din ratiuni poliitce. El a recunoscut ca nu sunt toate actele la dosar dar ca va prezenta toate datele tehnice intr-o viitoare sedinta a Consiliului Local pentru a fi aprobate. Edilul pascanean a mai spus ca nu a putut sa le prezinte acum pentru ca nu a avut timp si ca votarea proiectelor in forma initiala a fost necesara pentru ca a putea fi prinse in lista de investitii pentru anul in curs. In caz contrar, asfaltarea strazilor nu se mai putea face decat anul viitor.

In acelasi context, consilierul Ioan Ionita a facut apel la colegii din PNL sa nu faca opozitie de dragul opozitiei avand in vedere importanta proiectelor supuse dezbaterii. El a spus ca pascanenii s-au saturat sa mearga pe strazile pline de gropi si ca demersul Primariei de a le asfalta este necesar si util.

De asemenea, consilierul Emilian Craciun , directorul tehnic de la societatea de apa si canal din Pascani a raspuns consilierilor PNL ca strazile care urmeaza sa fie asfaltate sunt reparate retelele de utilitati iar acolo unde nu sunt, vor fi rezolvate in acest an.

Pentru sustinerea acestor proiecte consilierii au aprobat si contractarea unui imprumut de 4 mil de lei pentru asfaltarea strazilor si alte 6 milioane de lei pentru sustinerea PID, imprumutul aprobat anterior fiind anulat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow