More

  Au fost afişate rezultatele la Evaluarea Naţională. O singură medie de 10 în Pașcani

  Array

  Au luat sfârşit emoţiile absolvenţilor de clasa a VIII a care zilele trecute au susţinut examenul pentru Evaluarea Naţională. Astăzi s-au afişat rezultatele, mai bune ca niciodată, spun cadrele didactice. Au curs notele de 10 chiar şi la matematică, fiind în număr de 333, materie considerată de către elevi drept proba cea mai dificilă.
  Aşadar, judeţul Iaşi se află în topul judeţelor din România cu una din cea mai bună promovablitate la Evaluarea Naţională, cu un procent de 86.05 la sută. La Paşcani o singură viitoare liceancă a obţinut notă 10 pe linie. Este vorba despre Hobinca Miriam Georgiana ce provine de la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Paşcani, una dintre şefii de promoţiei a şcolii.

  MIRIAM

  La câteva sutimi până la notă 10 pe line au fost mulţi elevi din oraş, însă, se pare că neatenţia şi graba au stricat planurilor absolvenţilor de gimnaziu de a atinge perfecţiunea cu media finală.

  Dis de dimineaţă elevii alături de părinţi şi apropiaţi au dat târcoale şcolilor unde au susţinut examenul. Deşi, iniţial afişarea rezultatelor la şcoli s-a programat pentru orele 14.00, startul a fost furat.

  ev nat

  De exemplu, această adolescentă, când s-a uitat pe lista, de emoţii a pierdut rândul. Adriana nu se aştepta ca media generală la Evaluare să fie atât de mare.

  Directorul unităţii de învăţământ, profesorul Daniela Simon este mândră că elevii ei au reuşit, din nou să facă o figura frumoasă şi rezultatele şcolii să fie în topul judeţului.

  Nesperat, la Colegiul “Sadoveanu” nu au fost note foarte bune, fiind multe medii de 5, 6, 7.
  Amintim ca admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V – VIII (25%). Pentru admiterea în liceu nu este necesară o medie minimă. Repartizarea computerizată în liceu va începe de pe 3 iulie, cu completarea opţiunilor în fişele înscriere.

  La nivel de judeţ, înainte de contestaţii s-au luat:

  • 52 de note de 10 la Limba română
  • 333 de note de 10 la Matematică
  • 20 de medii de 10
  • 1 167 note cuprinse între 9-9,99 la limba română
  • 1 159 note cuprinse între 9-9,99 la matematică
  • 6 045 note peste 5 la limba română
  • 5 216 note peste 5 la matematică
  • 5 558 medii peste 5 (85,06%)

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI