More

  Au fost afişate rezultatele la Evaluarea Naţională. O singură medie de 10 în Pașcani

  Array

  Au luat sfârşit emoţiile absolvenţilor de clasa a VIII a care zilele trecute au susţinut examenul pentru Evaluarea Naţională. Astăzi s-au afişat rezultatele, mai bune ca niciodată, spun cadrele didactice. Au curs notele de 10 chiar şi la matematică, fiind în număr de 333, materie considerată de către elevi drept proba cea mai dificilă.
  Aşadar, judeţul Iaşi se află în topul judeţelor din România cu una din cea mai bună promovablitate la Evaluarea Naţională, cu un procent de 86.05 la sută. La Paşcani o singură viitoare liceancă a obţinut notă 10 pe linie. Este vorba despre Hobinca Miriam Georgiana ce provine de la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Paşcani, una dintre şefii de promoţiei a şcolii.

  MIRIAM

  La câteva sutimi până la notă 10 pe line au fost mulţi elevi din oraş, însă, se pare că neatenţia şi graba au stricat planurilor absolvenţilor de gimnaziu de a atinge perfecţiunea cu media finală.

  Dis de dimineaţă elevii alături de părinţi şi apropiaţi au dat târcoale şcolilor unde au susţinut examenul. Deşi, iniţial afişarea rezultatelor la şcoli s-a programat pentru orele 14.00, startul a fost furat.

  ev nat

  De exemplu, această adolescentă, când s-a uitat pe lista, de emoţii a pierdut rândul. Adriana nu se aştepta ca media generală la Evaluare să fie atât de mare.

  Directorul unităţii de învăţământ, profesorul Daniela Simon este mândră că elevii ei au reuşit, din nou să facă o figura frumoasă şi rezultatele şcolii să fie în topul judeţului.

  Nesperat, la Colegiul “Sadoveanu” nu au fost note foarte bune, fiind multe medii de 5, 6, 7.
  Amintim ca admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V – VIII (25%). Pentru admiterea în liceu nu este necesară o medie minimă. Repartizarea computerizată în liceu va începe de pe 3 iulie, cu completarea opţiunilor în fişele înscriere.

  La nivel de judeţ, înainte de contestaţii s-au luat:

  • 52 de note de 10 la Limba română
  • 333 de note de 10 la Matematică
  • 20 de medii de 10
  • 1 167 note cuprinse între 9-9,99 la limba română
  • 1 159 note cuprinse între 9-9,99 la matematică
  • 6 045 note peste 5 la limba română
  • 5 216 note peste 5 la matematică
  • 5 558 medii peste 5 (85,06%)

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 26 de ani, prins băut la volan

  La data de 19 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au depistat un tânăr de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DE 58 în comuna Cotnari, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. //

  Rata şomajului a urcat la 5% anul trecut (INS)

  Rata şomajului a urcat la 5% anul trecut, în creştere de la 3,9% în anul precedent, iar nivelul cel mai ridicat (17,3%) a fost consemnat în rândul tinerilor (15-24 ani), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate marţi. //

  Platformă informatică de 20 de milioane de lei / ANRE vrea să creeze o bază de date unică pentru toți consumatorii de energie și...

  Autoritatea pentru Digitalizarea României a avizat documentația de achiziție din cadrul unui proiect al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Proiectul este finanțat din fonduri europene și vizează realizarea și implementarea la nivel național a unei platforme online care să optimizeze procesele operaționale din piața de energie generate de solicitările de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale prin gestionarea fluxului de informații în mod complet automatizat. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet