More

  Au dispărut gratuitățile la transportul în comun. Veteranii și persoanele cu handicap plătesc, aleșii locali se gândesc

  Array

  Inceput de an cu vesti proaste pentru veteranii si persoanele cu handicap din Pascani. In luna ianuarie, trasportul in comun nu mai este gratuit din cauza unor neintelegeri administrative.

  autobuz pascani
  Vesti neplacute pentru veteranii si vaduvele de razboi precum si pentru persoanele cu handicap din municipiul Pascani. Pe parcursul acestei luni ei vor fi nevoiti sa plateasca biletele pentru transportul in comun, desi conform legii ar trebui sa beneficieze de gratuitate. Asta deoarece, administratia locala nu a ajuns la o concluzie finala privind decontarea costurilor catre RAGCL, cea care presteaza serviciul de transport. Este vorba despre cca. 160 de persoane aflate in evidentele Serviciului Social al Primariei, suma necesara pentru decontarea biletelor fiind de aproximativ 12.000 de lei pe luna.

  Fara nici un fel de parere de rau, reprezentantii Primariei sustin ca problema ar putea fi rezolvata in sedinta de la sfarsitul acestei luni. Asta deoarece proiectul propus de primar nu a fost votat de consilieri la sfarsitul anului trecut.

  La acea vreme, edilul pascanean a solicitat conducerii RAGCL sa gaseasca o solutie tehnica asa incat Primaria sa plateasca doar pentru numarul de calatorii efectuate, nu rezervate, tocmai pentru a dimunua risipa din bani publici.

  Mentionam ca elevii si studentii nu sunt afectati de aceste dezbateri administrative, ei beneficiind in continuare de reduceri pe transportul in comun.

  Materialul video poate fi vizionat pe platforma www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Două căsuțe familiale și un centru de zi, la Boșteni

  Primaria Pascani sprijina demersul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi privind reforma institutiilor de tip vechi si deschiderea unor centre...

  Bilanțul SPCLEP Pașcani pentru 2020. Mai puține nașteri, decese, căsătorii și cărți de identitate

  Raportul de activitate al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei din municipiul Pascani pentru anul trecut, 2020, aduce cifre in scadere fata...

  Cursuri suspendate la o clasă de la școala din Deleni, din cauza coronavirusului

  Cazurile de infectie cu virusul SARS-COV 2 suspenda in continuare cursurile scolare de la clase din scoli din judetul Iasi. Directia de Sanatate Publica...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp