25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Au apărut verdețurile de primăvară, în piețe

Au apărut verdețurile de primăvară, în piețe

După griji și munca depusă în ultima perioadă, mai mulți agricultori au ieșit cu câteva dintre verdețurile de primăvară. Astfel, timid, pe câteva tarabe din piețe găsiți spanac, ridichi, ceapă verde și salată. Prețurile sunt ca după timp, însă sunt și cumpărători care vor să mănânce produse românești.

Chiar dacă suntem în luna februarie, câțiva legumicultorii de la Brătești, Stolniceni Prăjescu au scos prima recoltă de verdețuri de primăvară. Prețurile pornesc de la un leu legătura de ceapă, de exemplu și ajunge până la 4 lei pentru o saltă verde. Fiind o iarnă grea, geroasă și cu multă zăpadă, legumicultorii au avut mult de muncă dar și grijile au fost mari.

De cele mai multe ori, cumpărtătorii nu se lasă așteptați și vor câte puțin pentru a gusta prima salată românească din acest an. Alții mai aștepată să se mai ieftinească.

Legumicultorii spun că de cele mai multe ori nu își scot banii din investiții, dar nici nu se pot lăsa de munca ce o practică de o viață.

Pentru roşiile şi castraveţii româneşti mai e de aşteptat.

Specialistii, medici și nutriționiști, recomandă ca primăvară să reducem consumul de carne și să creștem consumul de verdețuri și legume de sezon.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow