22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

ATOR Pașcani, sprijin financiar de la bugetul local pentru ediția “Tânărul pășcănean”

ATOR Pașcani primește și în acest an sprijin financiar de la bugetul local pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului,  “Tânărul Pășcănean”, ce va avea loc pe 16 iunie. Mai exact, municipalitatea, printr-un contract de parteneriat, va da suma de 6.500 de lei pentru asigurarea mesei a 180 de participanți cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani. Proiectul s-a aflat pe ordinea ședinței de joi, 28 aprilie.

Înainte de vot, un cetățean participant la ședința a atras atenția consilierilor locali că proiectului nu ar trebui să fie aprobat, atâta timp cât administrația locală a hotărât să nu acorde tichete sociale cetățenilor cu probleme financiare de sărbători. Mai mult, același cetățean a atras atenția că cererea de finanțare ar fi trebuit să fie susținută în plenul ședinței de tineri din asociație, iar ei să se implice mai mult în acțiunile sociale ale comunității.

În cele din urmă, proiectul a trecut cu 14 voturi pentru și două abțineri.

Reamintim faptul că, întâlnirea dintre tineri are loc și în acest an la aceeași pensiune, în localitatea Moțca. Vor avea loc slujbe, conferințe, ateliere de lucru și spectacole susținute de participanți, toate pe parcursul unei zile. Înscrierile se fac în parohii, iar reprezentantul legal al ATOR Pașcani este părintele, Dumitru Rusu.

Putem spune că tânărul are valoarea lui, o valoare ce trebuie cultivată și apoi promovată, o valoare ce poate aduce un plus de bunătate în societate. Faptul ca investim în tineri, ne dă o speranță și ne face sa fim mult mai atenți cu ceea ce vrem să lăsăm în urma noastră. De aceea, consider ca este oportună și benefică această întâlnire a tinerilor„, a precizat preotul, Dumitru Rusu.

În județul Iași, întâlniri similare vor avea loc la Hârlău, pe 14 mai, la Mănăstirea Sângeap – Basaraba și în Iași pe 4 și 30 iunie.

Sursa foto Doxologia

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow