21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Atleții din Pașcani, pe podium. Pregătirile se desfășoară în condiții improprii

Atleții din Pașcani, pe podium. Pregătirile se desfășoară în condiții improprii

Aduc mândrie Pașcaniului însă puțini știu că atleții se pregătesc în condiții improprii comparativ cu ceea ce ar trebuie să însemne o sală de pregătire. Chiar și așa, sportivii pregătiți de profesorul Mihai Vicovanu aduc medalii după medalii și fac cunoscut orașul la competițiile naționale, acolo unde participă sute de copii din toată țara. De la cel mai recent eveniment sportiv, fetele din Pașcani s-au ambiționat și au obținut mai multe locuri pe podium dintre care trei pe prima poziție.

Din peste 500 de sportivi din toată țara, câțiva de la Pașcani s-au făcut remarcați și au câștigat podiumul cu cele mai bune rezultate la aruncarea greutății, lungime cu elan sau la 50 m garduri. Este vorba despre atletele Iulia Dulhaniuc și Iustina Berbecea la “Cupa de iarnă” de la Bacău. Și nu sunt singurele. Lista continuă cu Aurora Coșerariu, Ioana Grigoraș, Roxana Chiper sau Rareș Niculeasa.

Premiile tot vin pentru atleții din Pașcani, însă puțin știu că antrenamentele se desfășoară altfel decât ar fi normal și mai ales compartiv cu o sală adevărată de atletism. Este vorba despre spațiu foarte mic pentru 50m sărituri garduri de exemplu, sau chiar sărituri la groapa de nisip unde sportivii sar la saltea.

Menționăm că antrenamentele au loc de patru ori pe săptămână la sala de sport a școlii “I. Cantacuzino” din Pașcani, seara după orele de curs. Secția de atletism a CSM Pașcani are înscriși în acest moment peste 30 de sportiv, cel mai mic având vârsta de 5 ani, iar cel mai mare este elev în primul an de liceu.

Premiile primite de câștigători la „Cupa de iarnă” de la Bacău au constat în diplome, medalii, tricouri și dulciuri.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow