5.2 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Aţi pierdut like-uri? Aflaţi de ce

Dacă aţi văzut că peste noapte aveţi mai puţini fani pe Facebook. Nu intraţi în panică, reţeaua de socializare a făcut modificări. Facebook a început să anunţe, printr-un text oficial, că a început curăţenia de primăvară şi că în perioada următoare va şterge din numărătoarea like-urilor de pagină, conturile dezactivate şi ale persoanelor decedate.

facebook

Noile modificări introduse de Facebook, privind ştergerea conturilor inactive şi, implicit, a aprecierilor pe care acestea le-au făcut, au dus la scăderea drastică a numărului de fani ale unor pagini.
„Recent, ne-am actualizat modalitatea în care măsurăm numărul de persoane care au dat like la pagină ta. Paginile ar putea vedea o scădere a numărului de like-uri după 12 martie, când vom şterge like-urile provenite de la conturile inactive de Facebook”, au declarat reprezentanţii reţelei de socializare.

Astfel că, unele companii care au achiziţionat pachete de like-uri contra cost de la diferite firme care oferă asemenea servicii, au înregistrat o scădere a numărului de fani, dacă aceştia nu sunt persoane reale care interacţionează regulat cu Facebook. Asta presupune să se logheze în reţea şi să aibă activitate.

Vedetă din România cu cei mai mulţi fani pe Facebook, Inna, a pierdut în ultimele zile peste 220.000 de fani pe pagină de Facebook, iar trupa Akcent, ocupanta poziţiei secunde în topul românesc, a pierdut şi ea câteva mii de LIKE-uri în ultima săptămâna, la fel că Alexandra Stan. De ordinul zecilor de mii de LIKE-uri este şi pierderea suferită de pagină Playboy România, ocupanta locului 4.

În ceea ce-i priveşte pe politicieni, preşedintele României Klaus Iohannis, politicianul cu cea mai mare comunitate de fani din Europa, nu a înregistrat încă scăderi ale numărului de aprecieri ale paginii de Facebook, în timp ce Victor Ponta a scăzut în fiecare zi cu câteva zeci de LIKE-uri.

Această decizie vine după alte decizii pe care le-a luat Facebook de-a lungul timpului pentru a atenţiona paginile care şi-au crescut artificial numărul de fani sau prin alte mijloace neacceptate de reţeaua de socializare, cum ar fi aplicaţiile sau cumpărarea la propriu a fanilor.

Însă, dacă persoanele care şi-au dezactivat conturile şi le vor reactivă, Facebook promite că va readauga like-urile lor la pagini. Conform anunţului Facebook, se pare că această măsură nu va afecta conturile fără activitate, ci doar cele care au fost în mod voluntar dezactivate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow