15.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022
Array

Atentionare pentru soferii cu asigurare auto in strainatate! Iata ce se poate intampla

- Advertisement -

• Proprietarii de masini care au incheiat politele de asigurare auto cu firme din afara tarii trebuie sa acorde o atentie sporita in cazul unui eveniment nefericit in trafic • Procedurile pentru despagubiri in caz de accident sunt mult mai greoaie si se intind pe perioade mai lungi de timp, iar asta poate insemna un adevarat cosmar pentru victimele accidentelor

In cazul in care sunteti implicati intr-un incident rutier, iar unul dintre autovehicule are asigurarea obligatorie auto incheiata cu o firma din strainatate, trebuie sa acordati o atentie sporita atunci cand se fac procedurile pentru obtinerea despagubirilor. Un iesean implicat intr-un accident rutier care a avut loc pe 4 septembrie in localitatea Rediu, dupa ce soferul unui BMW cu numere de inmatriculare din Bulgaria l-a izbit din plin, a simtit-o pe pielea lui cum este sa recuperezi banii de la firmele de asigurari din strainatate.

„Am avut accidentul rutier la inceputul lunii septembrie si de atunci nu pot face nimic pentru a-mi repara masina. Politia a constatat ca celalalt sofer este vinovat de producerea accidentului si am facut demersurile la firma de asigurari. Acea masina are asigurare pe Bulgaria si a trebuit sa vorbesc prin firma Uniqa. Initial, la prima constatare, acestia au spus ca voi primi daune totale. Apoi mi-au transmis ca vor plati doar o parte din reparatii, iar acum, dupa o luna de umblat, mi-au spus ca deocamdata nu ofera despagubiri pentru ca asteapta sa se stabileasca cine este vinovat. Asta desi politia a spus ca celalalt sofer, cu BMW-ul inmatriculat in Bulgaria, este vinovat”, povesteste ieseanul Ionel Andronic.

Care este procedura pentru recuperarea prejudiciului?

Dupa accidentul rutier avut loc la inceputul lunii septembrie, victima a avut nevoie de 14 zile de spitalizare, aceasta fiind si cea care a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Procedura cu firma de asigurari a fost facuta inca din primele zile, aceasta fiind realizata cu un tert. „In tot acest timp am umblat foarte mult si chiar am fost internat in spital 14 zile dupa accident. Daca politia si-a facut treaba, cei de la asigurari au lungit treaba cat de mult au putut. Initial au spus ca platesc daunele totale la masina pe care eu am cumparat-o cu 20.000 euro, insa apoi au spus ca asiguratul lor contesta si nu imi mai dau banii. Se baga tot felul de proceduri, ca sa incurce bunul demers. Inainte de acest accident, am avut o tamponare cu o firma de asigurari romaneasca si am rezolvat problema intr-o singura zi, dar acum, cu bulgarii, stau de doua luni si nu am reparat nimic la masina”, mai povesteste ieseanul.

continuarea pe bzi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow