27.4 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
27.4 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

ATENȚIE, VREMEA SE ÎNRĂUTĂȚEȘTE! FIȚI PRUDENȚI!

Polițiștii ie şeni se vor afla în teren, având în vedere schimbările meteo care sunt preconizate. Circulați cu mai multă prudență, în condiții de vreme cu precipitații abundente!

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru judeţul nostru avertizări de Cod Galben de instabilitate atmosferică, cantități de apă importante și ploi abundente, fenomene ce se vor manifesta în intervalul 8 iulie ora 11:00 – 10 iulie ora 21:00, după cum urmează:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 8 iulie, ora 11 – 10 iulie, ora 21

 

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă;

 

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

 

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp.

 

Astfel, în contextul fenomenelor meteo preconizate, la data de 9 iulie, 280 de polițiști ieşeni vor interveni cu peste 100 de autospeciale, iar pe 10 iulie, 226 de polițiști vor acționa tot cu peste 100 de autospeciale.

 

Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizării meteorologice, Poliţia Ieşeană vă recomandă:

 

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cuprivire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îlparcurgă.

 

Dacă întâlniți porțiuni unde partea carosabilă este umedă, circulaţi cu oviteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa defrânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţiacţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

 

Conștientizați în permanenţă pericolul de a acvaplana. În acele momente anvelopa nu mai are contact cuasfaltul, sub ea existând doar o peliculă de apă. Atunci, controlul maşinii este practic imposibil. Această situaţie apare atunci când anvelopa nu mai poate evacua cantitatea de apă pe care o întâlneşte.

 

În principiu, acvaplanarea apare foarte repede la anvelopele uzate sau la trecerea prin bălţi cu o viteză prea mare. Pericolul de accident în acest caz este extrem de ridicat. Până ce maşina nu încetineşte, nu poate fi controlată aproape deloc.

 

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Ieşeană recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

 

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

 

Efectuați fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare!

 

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuieaşezate la o distanţă mai mare de autovehicul , decât în condiţii normale!

 

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

 

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

 

De asemenea, vă atragem atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor polițiștilor rutieri, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei peunele sectoare de drum.

Drum bun!

IPJ IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
27.4 ° C
29.1 °
24.2 °
62 %
1.2kmh
0 %
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI