More

  Atenţie, votaţi legal!

  Array

  * ieri, la sediul Poliţiei Municipiului Iaşi a fost lansată campania de informare şi conştientizate „Tu decizi! Votează legal!”

  Cu prilejul alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat, din 9 decembrie 2012, a fost demarată, în perioada 8 noiembrie – 9 decembrie, la nivel naţional, campania „Tu decizi! Votează legal!”. În cadrul acestui eveniment, membrii Centrului Judeţean de Comunicare Iaşi, format din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au prezentat scopul campaniei şi tipurile de activităţi ce vor fi organizate la nivelul judeţului Iaşi pentru informarea populaţiei în vederea asigurării unui climat de legalitate premergător, dar şi pe timpul alegerilor din data de 9 decembrie.

  La nivelul judeţului Iaşi sunt alocate şi urmează a fi distribuite 2.100 afişe şi 18.000 flyere, iar spoturile TV şi audio vor fi difuzate la posturile locale de televiziune şi radio. „Totodată, au fost comunicate date statistice cu privire la numărul secţiilor de votare stabilite la nivelul judeţului Iaşi şi a oamenilor legii care asigură ordinea şi liniştea publică în ziua alegerilor locale”, ne-a spus comisarul Mădălin Ţăranu, membru al Centrului Judeţean de Comunicare Iaşi. Astfel, pe raza judeţului au fost înfiinţate 709 de secţii de votare în 481 de locaţii, iar pentru o bună desfăşurare a activităţilor din data de 9 decembrie aproximativ 1.350 de lucrători MAI vor fi angrenaţi în paza acestora, dar şi în menţinerea ordinii şi liniştii publice.

  Constituie contravenţii:

  – Semnarea listei de susţinători cu încălcarea dispoziţiilor legii, constituie contravenţie. Amendă de la 1.500 lei până la 4.500 lei.

  – Distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor program afişate sau a oricăror alte afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite. Amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei.

  – Refuzul de a se primi şi înregistra o sesizare scrisă înaintată în conformitate cu prevederile legale. Amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei.

  – Refuzul nejustificat de a înmâna buletinul de vot şi ştampila de votare alegătorului care a semnat în lista electorală, înmânarea buletinului de vot unui alegător care nu prezintă actul de identitate ori care refuză să semneze pentru primirea acestora în lista electorală în care este înscris. Amendă de la 4.500 lei până la 10.000 lei.

  – Continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale sau un candidat independent. Amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei.

  Continuare pe www.evenimentul.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Reacția primarului după ce a primit semnăturile pentru transportul elevilor: Am nevoie de informații suplimentare. Voi sta de vorba cu părinții după ce voi...

  Problema transportului elevilor școlii “Iordache Cantacuzino”, care fac naveta pe jos , câțiva km pe zi printre mașini, pentru a ajunge la noua locație,...

  Un avocat noul președinte de la CSM. 1,2 lei/zi alocația unui sportiv

  Clubul Sportiv Municipal Pașcani are o noua conducere. Săptămâna trecută ,in prima ședința a Consiliului de Administrație a fost ales in funcția de președinte...

  Primarul din Stolniceni Prăjescu a oferit flori de Ziua Femeii, în școlile din comună – FOTO

  Ziua Femei a fost sarbatorita luni atat in marile orase cat si la sate. In Stolniceni Prajescu, a devenit o traditie ca de 8...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI