Array

Atenție! Urmează 3 zile de caniculă!

Vara cea mai toridă din ultimii 30 de ani nu se dezminte: urmeză din nou 3 zile de caniculă, până miercuri inclusiv, motiv pentru care atât cetățenii, cât și autoritățile au primit informări, pentru a lua măsurile necesare în astfel de situații.

Comitetul pentru Situatii de Urgență al Județului Iași anunță că începând de luni, 10 august, până miercuri, 12 august inclusiv, valul de caldură se va extinde în cea mai mare parte a Moldovei, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 grade Celsius, în unele zone chiar 38. Din cauza lipsei de precipitații și a temperaturilor foarte ridicate, indicele de confort termic (temperatură – umezeală) va depăși pragul critic de 80 de unități, motiv pentru care autoritățile trebuie să ia măsuri speciale, care să vină în sprijinul populației.

”Marti si miercuri, 11-12 august 2015, valul de caldura va cuprinde toata Moldova, temperaturile maxime vor atinge frecvent 36-37 de grade iar izolat 38 de grade. ” (ISU Iași)

Având în vedere situația, Primăria Municipiului Pașcani va instala corturi anticaniculă, unde trecătorii vor putea beneficia de serviciile personalului medical în caz de nevoie sau se vor putea răcori cu un pahar cu apă.

Ajutor medical în caz de urgență pentru astfel de situații, se poate găsi și la farmacii, în interiorul instituțiilor publice sau a spitalelor.

În aceste perioade, medicii recomandă tuturor consumul suplimentar de lichide pentru evitarea problemelor de sănătate create de disconfortul termic, iar cardiacilor sau celor care suferă de afecțiuni cronice, evitarea deplasarile în soare, mai ales la orele amiezii.
Meționam că anul acesta, meteorologii preconizează temperaturi ridicate și vreme secetoasă, peste mediile normale, inclusiv în luna următoare, chiar până în luna octombrie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...