More

  Atenție! Urmează 3 zile de caniculă!

  Array

  Vara cea mai toridă din ultimii 30 de ani nu se dezminte: urmeză din nou 3 zile de caniculă, până miercuri inclusiv, motiv pentru care atât cetățenii, cât și autoritățile au primit informări, pentru a lua măsurile necesare în astfel de situații.

  Comitetul pentru Situatii de Urgență al Județului Iași anunță că începând de luni, 10 august, până miercuri, 12 august inclusiv, valul de caldură se va extinde în cea mai mare parte a Moldovei, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 grade Celsius, în unele zone chiar 38. Din cauza lipsei de precipitații și a temperaturilor foarte ridicate, indicele de confort termic (temperatură – umezeală) va depăși pragul critic de 80 de unități, motiv pentru care autoritățile trebuie să ia măsuri speciale, care să vină în sprijinul populației.

  ”Marti si miercuri, 11-12 august 2015, valul de caldura va cuprinde toata Moldova, temperaturile maxime vor atinge frecvent 36-37 de grade iar izolat 38 de grade. ” (ISU Iași)

  Având în vedere situația, Primăria Municipiului Pașcani va instala corturi anticaniculă, unde trecătorii vor putea beneficia de serviciile personalului medical în caz de nevoie sau se vor putea răcori cu un pahar cu apă.

  Ajutor medical în caz de urgență pentru astfel de situații, se poate găsi și la farmacii, în interiorul instituțiilor publice sau a spitalelor.

  În aceste perioade, medicii recomandă tuturor consumul suplimentar de lichide pentru evitarea problemelor de sănătate create de disconfortul termic, iar cardiacilor sau celor care suferă de afecțiuni cronice, evitarea deplasarile în soare, mai ales la orele amiezii.
  Meționam că anul acesta, meteorologii preconizează temperaturi ridicate și vreme secetoasă, peste mediile normale, inclusiv în luna următoare, chiar până în luna octombrie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet