14.1 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Atentie unde ne intoarcem. Sechestru pe conturile operatorului de apa

Situatie dificila pentru operatorul de apa si canal din Pascani. Conturile societatii sunt executate pentru recuperarea unei datorii de aproape un million de lei. Situatia se poate inrautati de la o zi la alta pentru recuperarea unei alte datorii, de 1,3 milioane de lei. Sumele sunt pretinse chiar de regia locala de termoficare, cea care a obtinut in acest sens hotarari definitive si executrii. Pe fir a intrat si fiscul care a cerut blocarea contului pentru o suma de aproape 4 ori mai mare.

Chiar acum cand se discuta despre reintoarcerea serviciilor de apa si canalizare operatorul pascanean este blocat din cauza datoriilor. Totul a pornit de la actiunile in instanta ale regiei de termoficare pentru recuperarea unor datorii din 2006 si pana in prezent.

Este vorba despre aproape 2,3 milioane de lei, pe o parte din suma fiind deja hotarari definitive si executorii. Sincron Nacuta Conducerea RAGCL a incercat sa ajunga la o intelegere cu cei de la Pres Serv Apa Pascani pe motiv regia de termoficare are la randul ei restate la apa de 350 000 lei.

Negocierile au esuat motiv pentru care de saptamana trecuta executorii au demarat procedurile de blocare a conturilor. Mentionam ca situatia operatorului de apa ar putea fi si mai grava.

Asta deoarece si Fiscul a cerut blocarea asiguratorie a conturilor pentru 5 milioane de lei. RAGCL are de achitat datorii la stat iar cei de la finante au inceput sa ii urmareasca pe cei care, la randul lor, datoreaza bani regiei.

Hotararea instantei a fost suspendata pana la terminarea procesului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow