14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Atentie soferi, drumurile din zona Pascani sunt ÎNCHISE din cauza vremii nefavorabile (FOTO)

Trafic ingreunat viscol1

Traficul rutier pe DN 28 A, între Moţca şi Paşcani, în judeţul Iaşi, dar şi pe câteva drumuri judeţene este blocat, vineri, din cauza viscolului puternic, pe unele porţiuni stratul de zăpadă atingând şi jumătate de metru. În zona Paşcani, mai multe drumuri judeţene sunt blocate sau se circulă pe un singur fir. Cele mai mari probleme sunt pe drumul judeţean Stolniceni -Prăjescu-Mirosloveşti, unde stratul de zăpadă atinge pe alocuri jumătate de metru.

De asemenea, pe DJ 208, în localitatea ieşeana Lespezi, un TIR a derapat, blocând circulaţia.

Intervenţia utilajelor de deszăpezire este îngreunată de viscolul puternic. „Sunt utilaje în teren, peste tot unde sunt probleme. Intervin atât cei de la drumuri judeţene, cât şi lucrătorii de la drumurile naţionale. Situaţia cea mai grea este în vestul judeţului, în zona Paşcani”, a declarat prefectul judeţului Iaşi, Romeo Olteanu.

Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate la iesirea din Pascani spre Motca, din cauza viscolului si a zapezii din ultimile ore. Un tir a blocat deja un sens de mers deoarece nu putea urca dealul de la Gastesti, iar vizibilitatea este redusa, sub zece m.

La fata locului se afla deja 2 echipaje de la Politia Rutiera care incearca sa ii ajute pe conducatorii auto in trafic. In zona, este prezent atat seful Biroului Rutier, Costel Spanu cat si seful Politiei Pascani, Mihai Nacuta.

Daca viscolul va continua politistii iau in considerare restrictionarea circulatiei rutiere pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

Trafic ingreunat GastestiTrafic ingreunat Gastesti1Trafic ingreunat Gastesti2Trafic ingreunat Gastesti3

Alte articole