17.2 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021

Atenție șoferi! Restricții de viteză la Scobinti

Masuri pentru siguranță cetățenilor din comuna Scobinti. Aleșii locali au decis să aprobe printr-un proiect de hotărâre limitări de viteză pe drumurile care trec prin mai multe sate componente. Viteza maximă cu care se va circula legal va fi de 30 de km/ora, în special în preajma școlilor și în centrul localităților. Decizia a fost luată după ce localnicii s-au plâns autorităților că mașinile trec cu viteză și pot oricând produce tragedii.

Doua drumuri care trec prin comuna Scobinti vor avea limitări de viteză de 30 km/ora, printr-o hotărâre de Consiliu Local. Aleșii au luat această măsură, după ce localnicii s-au plâns de faptul că mașinile circulă cu mare viteză și nu se simt în siguranta.

Aceste restricții vor fi în special în zonele aglomerate, precum cele ale școlilor, pe drumul comunal DC 145, care trece prin satele Zagavia, Fetești și Scobinti, și pe cel județean 281, care duce spre Hirlau.

Primarul comunei, Gheorghe Hritcu, a precizat că de anul viitor vor fi montate și acele denivelări care îi obligă pe șoferi să încetinească, în cazul contrar, riscând să își strice masina.

Soferii care nu respectă limitarea de viteză se pot alege cu amenzi uriașe. De exemplu, dacă circulă cu 50 de km/ora pot primi până la 290 de lei, iar dacă pedala de accelerație este apasata peste 90 km/ora, amendă este de zece ori mai mare, respectiv, 2.900 de lei.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Grenade și focoase din timpul războiului, găsite pe un teren din Soci

Mai multe grenade si focoase au fost gasite miercuri, 27 octombrie, in satul Soci din comuna Miroslovesti,...

Pregătiri pentru deszăpezirea drumurilor. Se montează parazăpezi

Au inceput pregatirile pentru sezonul rece pe drumurile din judetul Iasi. Muncitorii de la Directia Regională de...

Solicitare pentru al doilea flux de vaccinare la Pașcani

Primaria municipiul Pascani a solicitat Directiei de Sanatate Publica Iasi, reinfiintarea celui de-al doilea flux de vaccinare...

Efectele noilor restricții, la Pașcani. Mască pe stradă, aglomerație la vaccinare, baruri închise

Oameni cu masca pe strada, baruri inchise, restaurante pe jumatate goale, aglomeratie pentru vaccinare si certificatul verde...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI