More

  Atenție șoferi! Restricții de viteză la Scobinti

  Masuri pentru siguranță cetățenilor din comuna Scobinti. Aleșii locali au decis să aprobe printr-un proiect de hotărâre limitări de viteză pe drumurile care trec prin mai multe sate componente. Viteza maximă cu care se va circula legal va fi de 30 de km/ora, în special în preajma școlilor și în centrul localităților. Decizia a fost luată după ce localnicii s-au plâns autorităților că mașinile trec cu viteză și pot oricând produce tragedii.

  Doua drumuri care trec prin comuna Scobinti vor avea limitări de viteză de 30 km/ora, printr-o hotărâre de Consiliu Local. Aleșii au luat această măsură, după ce localnicii s-au plâns de faptul că mașinile circulă cu mare viteză și nu se simt în siguranta.

  Aceste restricții vor fi în special în zonele aglomerate, precum cele ale școlilor, pe drumul comunal DC 145, care trece prin satele Zagavia, Fetești și Scobinti, și pe cel județean 281, care duce spre Hirlau.

  Primarul comunei, Gheorghe Hritcu, a precizat că de anul viitor vor fi montate și acele denivelări care îi obligă pe șoferi să încetinească, în cazul contrar, riscând să își strice masina.

  Soferii care nu respectă limitarea de viteză se pot alege cu amenzi uriașe. De exemplu, dacă circulă cu 50 de km/ora pot primi până la 290 de lei, iar dacă pedala de accelerație este apasata peste 90 km/ora, amendă este de zece ori mai mare, respectiv, 2.900 de lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

  Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti. //

  Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Pașcani

  Pășcănenii care au aparate electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, se pot debarasa de acestea, corect şi uşor, printr-un serviciu pus la dispoziție de administrația locală, în parteneriat cu Ecoarena. //

  Ședința de urgență pentru tichete de Paste

  Încă o speranță pentru pascaneniii cu venituri mici, de a avea ce pune pe masa de Paste. Consilierii din opoziție au inițiat un proiect...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet