21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Atenție șoferi! Restricții de viteză la Scobinti

Masuri pentru siguranță cetățenilor din comuna Scobinti. Aleșii locali au decis să aprobe printr-un proiect de hotărâre limitări de viteză pe drumurile care trec prin mai multe sate componente. Viteza maximă cu care se va circula legal va fi de 30 de km/ora, în special în preajma școlilor și în centrul localităților. Decizia a fost luată după ce localnicii s-au plâns autorităților că mașinile trec cu viteză și pot oricând produce tragedii.

Doua drumuri care trec prin comuna Scobinti vor avea limitări de viteză de 30 km/ora, printr-o hotărâre de Consiliu Local. Aleșii au luat această măsură, după ce localnicii s-au plâns de faptul că mașinile circulă cu mare viteză și nu se simt în siguranta.

Aceste restricții vor fi în special în zonele aglomerate, precum cele ale școlilor, pe drumul comunal DC 145, care trece prin satele Zagavia, Fetești și Scobinti, și pe cel județean 281, care duce spre Hirlau.

Primarul comunei, Gheorghe Hritcu, a precizat că de anul viitor vor fi montate și acele denivelări care îi obligă pe șoferi să încetinească, în cazul contrar, riscând să își strice masina.

Soferii care nu respectă limitarea de viteză se pot alege cu amenzi uriașe. De exemplu, dacă circulă cu 50 de km/ora pot primi până la 290 de lei, iar dacă pedala de accelerație este apasata peste 90 km/ora, amendă este de zece ori mai mare, respectiv, 2.900 de lei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow