4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Atenţie, şoferi! De astăzi, noi modificări ale Codului Rutier. Ce „surprize“ rutiere îi aşteaptă pe cei care încalcă legea

Noile modificări aduse Codului Rutier se referă, în special, la interdicţii şi obligaţii atât pentru biciclişti, cât şi pentru conducătorii de mopede. Noua lege mai prevede că posesorii de permis auto categoria B, BE, C sau CE au dreptul să conducă şi tractoare (Tr).

„Şoferii cu permis B au voie să conducă tractoare cu masa maximă de 3,5 tone plus remorcă, iar şoferii cu permis C au voie şi cu tractoare mai mari“, au explicat specialiştii de la Rutieră. Biclicliştii, obligaţi să aibă un act de identitate Modificările legislative vizează şi o altă categorie de participanţi la trafic, şi anume bicicliştii. „Mai exact, odată ce vor intra în vigoare reglementările rutiere, bicicliştii vor fi obligaţi să meargă într-un singur rând pe banda de circulaţie şi nu au voie să folosească trecerile de pietoni. Totodată, li se interzice să înveţe mersul pe bicicletă pe drumuri intens circulate“, au mai explicat oficiali de la Direcţia Rutieră. Mai mult, pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, bicicliştii sunt obligaţi să aibă asupra lor un act de identitate. Fără pasageri beţi pe mopede Începând de joi, conducătorilor de mopede şi alte motorete de mici dimensiuni – nu doar celor de motociclete, ca până acum – le este interzis să transporte pasageri în stare de ebrietate. Aceeaşi interdicţie va fi aplicată şi în cazul transportatorilor de mărfuri, în cazul pasagerilor din cabină. „De asemenea, noile dispoziţii stabilesc că şoferilor ce se deplasează pe mopede şi motorete mici le este interzis să traverseze drumurile publice pe trecerile destinate pietonilor“, au mai precizat oficiali din cadrul Direcţiei Rutiere. Poliţia, dotată cu super-maşini care îi identifică din mers pe cei fără permis Două maşini din cadrul Poliţiei Rutiere au primit vinerea trecută echipamente noi care îi vor ajuta pe oamenii legii să-i prindă mult mai uşor pe cei care nu respectă regulile în trafic. Astfel, pe un Logan MCV a fost montat un sistem de citire a plăcuţelor de înmatriculare, iar pe un Jaguar a fost montată o tabletă conectată la baza de date a Poliţiei Române. Mai exact, poliţiştii de la Rutieră vor putea identifica în trafic maşinile furate sau date în urmărire, iar cu ajutorul unei tablete îi vor putea verifica mult mai uşor pe şoferii care conduc fără acte asupra lor. De asemenea, sistemul instalat pe maşinile Poliţiei le va permite oamenilor legii să identifice şi persoanele care nu poartă centură, vorbesc la telefon sau transportă copii mici fără scaun special.

Citeste mai mult: adev.ro/mr57jg

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow