15.8 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022
Array

Stare de urgenţă în Paşcani. Exerciţiu de alarmare

- Advertisement -

Sirenele care anunţă o stare de urgenţă au sunat azi dar se vor auzi şi mâine aproape de amiază în tot Municipiul Paşcani. Semnalul acustic reprezintă un exerciţiu de intervenţie în caz de inundaţii dar se probează astfel şi funcţionarea sistemului de înştiinţare a populaţiei când au loc diferite dezastre naturale.

Mâine începând cu ora 10:50 semnalele acustice care anunţă o stare de urgenţă la nivel de comunitate se vor auzi timp de aproximativ 25 de minute în tot Municipiul. Astfel se vor porni sirenele timp de 16 secunde cu o pauză de 10 secunde. Vor fi în total 5 astfel de intervale sirene-pauză urmând ca la sfârşitul exerciţiului să se transmită către populaţie semnalul de încetare al alarmei care reprezintă un semnal unic cu o durata de 2 minute.

Probe au fost făcute şi astăzi.
Concomitent la Școala Iordache Cantacuzino va avea loc un exerciţiu demonstrativ al pompierilor din oraş. Astfel, începând cu ora 12.00, toţi cei aflaţi în unitatea de învăţământ vor participa la simulare.

Exerciţiul de mâine urmăreşte promtitudinea personalului din Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă în caz de inundații, verificarea funcţionării sistemului de înştiinţare a populaţiei dar şi verificarea receptivităţii populaţiei în situaţiile de urgenţă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow