20.6 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 31, 2021
20.6 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 31, 2021

ATENȚIE PĂRINȚI! Rujeola lovește puternic la Iaşi. Numărul deceselor a ajuns la 59, în ţară!

Nu mai puţin de 436 de copii sunt înregistraţi oficial cu rujeolă la Iaşi, de la începutul actualei epidemii. Dintre aceştia, peste două treimi nu au fost vaccinaţi antirujeolic, cei mai mulţi ca urmare a refuzului părinţilor. Numărul deceselor este de 4 la Iaşi şi de 59 în ţară. Grav este însă că boala pare a cunoaşte o recrudescenţă în judeţ, după o perioadă de acalmie. Săptămânal sunt raportate tot mai multe cazuri, clasând Iaşul în nefericitul „top“ naţional al bolii. Cu toate că boala este atât de periculoasă, medicii spun că ROR este cel mai refuzat vaccin. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o rată a vaccinării de peste 95%, pentru evitarea epidemiilor. La Iaşi oscilează între 75 şi 80%.

Tot mai multe cazuri de rujeolă îngroaşă statisticile săptămânal la Iaşi, numărul acestora oscilând dar clasând întotdeauna judeţul în ţară pe primele locuri la raportări, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. De la înce­perea epidemiei de rujeolă, în judeţul Iaşi au fost înregistrate nu mai puţin de 436 de îmbolnăviri, fiind şi 4 decese. Reprezentanţii Direcţiei pentru Să­nătate Publică (DSP) Iaşi spun că dintre aceste noi cazuri, aproximativ 76 de copii nu era vaccinaţi antirujeolic deoarece la data îmbolnăvirii nu aveau vârsta recomandată pentru vaccinarea cu ROR (n. red. – vaccin combinat care protejează împotriva rujeolei, oreionului şi a rubeolei), iar alţi 270 nu erau vaccinaţi fie din cauza refuzului părinţilor, fie pentru că nu s-au prezentat la cabinetele medicilor de familiei.

Potrivit medicilor, copiii trebuie să fie vaccinaţi cu o doză de ROR la împlinirea vârstei de un an şi cu două la împlinirea vârstei de cinci ani.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.6 ° C
22.1 °
19.5 °
82 %
1.2kmh
0 %
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
35 °
mar
26 °
mie
18 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI