1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

ATENTIE, PARINTI! Modificari la inscrierile in clasa pregatitoare

Incepand de anul viitor, o serie de modificari importante vor surveni in randul criteriilor de inscriere a micutilor la clasa pregatitoare. Astfel, prof. dr. Camelia Gavrila, coordonatorul sef al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), a anuntat ca, in aceasta perioada, au avut loc dezbateri la Ministerul Educatiei Nationale (MEN) pe aceasta tema.

„Am abordat, la minister, modalitatile prin care se vor derula inscrierile la clasa pregatitoare, in anul scolar 2014 – 2015. Se va lucra la nivel de criterii, respectiv cele care tin de circumscriptia in care locuiesc parintii. Ne dorim ca, pentru a se evita aglomerarea unor clase de la o serie de unitati de invatamant preuniversitar, sa eliminam practica prin care unii parinti isi faceau mutatie, in perioada premergatoare inscrierilor, in zone apropiate de locul unde se afla scoala pe care o preferau. Vom aborda acest aspect si cu primariile, tocmai pentru a gasi modalitatile cat mai corecte de inscriere”, a transmis Gavrila.

Pana acum criteriile pentru acest proces erau: vârsta, participarea sau neparticiparea anterioara a copilului la educatia prescolara, dezvoltarea psihosomatica a copilului sau optiunea parintilor. De asemenea, Consiliile de Administratie (CA) ale scolilor stabileau modalitatile de primire a copiilor din alte zone decat cele din circumscriptia unitatii. In plus, conform datelor oficiale, Iasul s-a plasat pe locul al II-lea la nivel national din perspectiva numarului de micuti inscrisi anul trecut.

In total, peste 7.800 de parinti au decis sa-si inscrie copiii la aceasta forma de invatamant pentru anul scolar 2013 – 2014. Dintre acestia, peste 6.300 au fost prescolari care au implinit varsta de sase ani pana la 1 septembrie 2013. sursa bzi.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow