More

  ATENȚIE PĂRINȚI! Locurile la grădiniţele din Iași se ocupă rapid. Grăbiți-vă!

  Array

  Până în prezent au fost înscrişi pe listele unităţilor de preşcolari 3.500 de copii. Inspectoratul Şcolar estimează că numărul acestora va urca la 5.000 până la finalul acestui proces.

  Până pe 29 iulie, toţi copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani trebuie să se regăsească în grădiniţele din judeţ. Perioada de înscrieri la grupa mică a început deja, iar la unele grădiniţe locurile s-au ocupat din primele zile.

  „Sunt înscrişi până în prezent un număr de aproximativ 3.500 de copii la grupa mică, activitatea oricum continuă. Estimăm ca sunt în jur de 5.000 de copii care se vor înscrie până la final. Sunt locuri pentru toţi, şi la grădiniţele cu program prelungit, unde locurile sunt mai limitate. Încercăm, împreună cu directorii, ca acolo unde se mai găsesc spaţii pentru grupe să le valo­rificăm şi să oferim mai multe şanse copiilor. Există şi o strategie la nivel de minister, vor fi nişte proiecte care vor merge în această direcţie, însă la momentul acesta, trebuie să ne descurcăm cu spaţiile pe care le avem“, a declarat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general al ISJ.

  Înscrierea se va face în două etape, prima fiind cuprinsă între 23 mai – 17 iunie, iar a doua, între 27 iunie – 29 iulie.

  Cum se face ierarhizarea

  Copiii vor avea prioritate în ordi­nea descrescătoare a grupelor de vârs­tă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât nu­mărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare, stabilite de Ministerul Educaţiei, şi criterii de departajare specifice, elaborate de fiecare grădiniţă.

  Cererile res­pinse fie ca urmare a opţiunilor insuficiente din fişa de înscriere, fie din cauza absenţei locurilor la unitatea de învăţământ dorită, vor putea fi redepuse şi aprobate în etapele imediat următoare sau în etapa de ajustări, programată în perioada 1 – 31 august.

  „Până în prezent avem înscrişi 87 de copii pe 85 de locuri, şi încă nu s-au terminat înscrierile. Anul acesta ni s-a aprobat o grupă nouă cu program prelungit, astfel că avem mai multe locuri. În anii trecuţi am avut mai puţine, cam 50. În general, du­pă experienţa anilor anteriori, este vorba de un număr de 15, 20 de cereri care sunt respinse după pe­rioada de înscrieri. Avem părinţi care au venit şi s-au informat, şi care au spus că vor veni cu dosarul zilele acestea şi îşi vor înscrie copiii“, a declarat Iuliana Prodan, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 13 din Tătăraşi.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  O fostă procuroare din Pașcani și o vecină de-a ei, găsite moarte în casă. A fost deschis dosar penal

  Fosta procuroare, Codruta Pantazi, cumnata fostului primar, Dumitru Pantazi, a fost gasita fara suflare in propria locuinta, in cursul zilei de sambata, 16 ianuarie...

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI