18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Atentie, nu mai ai voie sa iti pui numarul asta la masina! Acestea sunt placutele auto interzise de MAI! Ce combinatii nu ai voie sa alegi pentru masina ta

In mod obisnuit, numerele de inmatriculare se atribuie la rand, in ordine crescatoare, potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, dar poti opta pentru o varianta personalizata. Este important, insa, sa stii ca exista peste 1.500 de combinatii interzise

Daca vrei sa iti alegi un anumit numar de inmatriculare pentru masina ta, tot ce trebuie sa faci este sa soliciti acest lucru atunci cand o inmatriculezi. Totusi, atunci cand iti alegi numarul de inmatriculare trebuie sa tii cont de cateva restrictii:

Potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, nu pot fi atribuite combinatiile de litere care pot avea o semnificatie obscena sau cele care pot conduce la asocierea cu denumirile unor autoritati publice, daca acestea solicita in scris autoritatii emitente restrictionarea atribuirii unei anumite combinatii a numarului de inmatriculare.

Combinatiile interzise de numere de inmatriculare sunt cuprinse intr-un dictionar al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Acest dictionar functioneaza la nivelul intregii tari si include 1.528 de combinatii interzise. Printre acestea se numara combinatiile care au fost restrictionate pentru uzul propriu al unor institutii: Politia Romana (POL), Camera Deputatilor (DEP), Senat (SNT), Serviciul Roman de Informatii (SRI) sau Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).
Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow