Toţi sunt bărbaţi şi provin din Probota, Paşcani, Plugari şi Movileni. Au vârste între 60 şi 71 de ani. Unul dintre ei este în stare gravă.
Patru cazuri de infectare cu virusul West Nile, virus care se transmite la om prin înţepătura de ţânţar, au fost înregistrate în judeţul Iaşi până în prezent. Situaţia este îngrijorătoare având în vedere că primul caz de infectare cu virusul West Nile din acest sezon a fost raportat acum două săptămâni.

Este vorba de un bărbat de 67 de ani, din comuna Probota, Iaşi, care deşi nu a ieşit în afara ţării, a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi prezentând semnele bolii.

Acesta se află încă în spital şi starea sa nu este una foarte bună. Deşi starea bărbatului părea să evolueze favorabil la început, reprezentanţii spitalului de boli infecţioase consideră necesitatea de a continua internarea ca pe un semn nu foarte îmbucurător.

Cel de-al doilea caz la spitalul ieşean este cel al unui bărbat de 71 de ani, din Paşcani. Acesta a fost diagnosticat cu meningită şi este internat în Compartimentul de Te­rapie Intensivă (ATI) al Spitalului de Boli Infecţioase.

„Pacientul este o persoană mai în vârstă, de 71 de ani, la care virusul a fost confirmat serologic. Starea acestuia nu este foarte bună, dar deocamdată nu ne punem problema unui risc vital imediat. Cu toate acestea, evo­lu­ţia pe termen lung poate fi imprevizivilă, pentru că vorbim de o vârstă şi de o serie de co­morbidităţi“, a precizat profesorul Carmen Dorobăţ, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli In­fecţioase.

Celelalte persoane care s-au prezentat la spital şi au fost diagnosticate cu virusul West Nile sunt tot doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 60 şi 70 de ani, din comunele Plugari şi Movileni. Starea acestora nu pune mari probleme pentru moment, sunt stabili, dar rămân în atenţia medicilor ieşeni.

Spe­cialiştii spun că starea primilor doi diagnosticaţi este mai gravă pentru că vârsta este mai înaintată şi pentru că aceştia sufereau de alte boli, astfel că infecţia a favorizat disfuncţia unor organe.

 

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI.RO

Slider


Slider