8.8 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

ATENŢIE, mâine greva generală în administraţia locală

Mâine dimineaţă începând cu ora 8.00 mii de sindicaliştii din administraţia locală vor intra în grevă generală. La fel se întâmplă şi în administraţiile locale din Paşcani, Târgu Frumos, Hîrlău şi comunele din împrejurimi care sunt afiliate la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.

greva

Liderul de Sindicat de la Primăria Paşcani, Vasile Cardaş spune că aproape 200 de funcţionari publici de la Primărie, Finanţele Publice Locale, Oficiul de Stare Civilă, Gospodărie Comunală, Seră, câţiva membrii de la Cantină Socială, vor fi în faţa primăriei cu pancarde care vor avea scrise diferite lozinci.  Aceştia vor stă până la terminarea programului.

Revendicările sindicaliştilor din administraţie vizează aplicarea Legii salarizării unice, pe care Guvernul o amână de la un an la altul, dar şi acordarea tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă. Dacă problemele ridicate de sindicalişti nu se vor rezolva, funcţionarii anunţă că vor organiza manifestări de stradă la finalul lunii mai şi greva generală pe o perioada nedeterminată în luna octombrie.

Chiar dacă şi poliţiştii locali sunt membrii de Sindicat ei nu vor intră în greva ci vor fi prezenţi în faţă primăriei Paşcani pentru a asigura ordinea şi liniştea publică.

După greva generală de o zi, va fi organizat un miting la Bucureşti, în 27 mai, la care sunt aşteptaţi să participe 3.000 de persoane. De asemenea, va fi organizată o acţiune de strângere de semnături în vederea declanşării grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică în luna octombrie.

FNSA este o federaţie reprezentativă la nivel naţional având circa 40.000 de membri din primarii, consilii judeţe şi instituţii subordonate acestora la nivel naţional.

Materialul video în cadrul buletinului de știri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow