2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Încă o conductă de apă spartă! De această dată în centrul orașului

Încă o conductă de apă spartă! De această dată în centrul orașului 

Din nou o conductă de apă a cedat. De această dată, muncitorii de la Apa Vital au intervenit de la primele ore ale dimineții în centrul Pașcaniului, exact în mijlocul intersecției semaforizate. Traficul în zonă a fost îngreunat și din cauză că semaforul iar nu mai funcționa dar și a utilajelor oprite în zonă. 

Încă o conductă de apă spartă în Pașcani! De această dată în centrul orașului, în intersecția semaforizată, acolo unde, timp de câteva ore traficul s-a desfășurat cu greutate.

Echipele de intervenție au lucrat pentru a remedia pierderea la apă, lucrare ce s-a efectuat în presiune, fără a fi nevoie de sistarea serviciilor de apă, la conductă  de diametru 100 mm din fontă, apărută în intersecția străzilor Moldovei, Crinilor și strada Dragoș Vodă.

“Lucrarea s-a desfășurat cu aproximație între orele 8:30-12:00, în momentul de față refăcându-se amplasamentul cu nisip, pietriș, balast urmând a se pune piatră spartă cu nisip prin compactare și ulterior asfaltare. Din cauza vechimii acestor conducte în Pașcani se lucrează cu o presiune de lucru de maxim 2,1-2,2 atmosfere, cu toate greutatile ce decurg din aceasta, o presiune mai mare putand determina  o crestere exponentiala a numarului pierderi pe conducte.” a precizat purtătorul de cuvânt al societății, Răzvan Manolache.

Conducta de distribuție din Pașcani din zona semafoarelor este considerată una din primele conducte de distribuție din municipiul, datând din anii 1955-1960

Tot lucrări au avut loc și în zona Vale din Pașcani, între blocuri, iar după remediere, deși a fost o stardă asfaltată, locul unde s-a intervenit a rămas ca după bombardament, spun cetățenii nemulțumiți de situație.

Menționăm că ApaVital SA are în derulare investiții pe raza municipiului Pașcani, atât din fonduri proprii, cât și din fonduri externe.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru. Acum aflăm cum va fi iarna

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 26 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Dacă în tradiția...

Noi reguli pentru slujbele religioase și procesiuni: distanţă de 2 metri între persoane, acces limitat în interior

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI