18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Atenție la țurțurii uriași ce pot pune viața în pericol. Proprietarii trebuie să-i dea jos

Atenție la țurțurii uriași ce pot pune viața în pericol. Proprietarii trebuie să-i dea jos

Atenție la țurțurii uriași! La tot mai multe blocuri s-au format sloirui de gheață la nivelul acoperișurilor și burlanelor ce se pot desprinde în orice moment și mai grav este dacă vor cădea atunci când trec copii sau adulți. Asociațiile de proprietari și locatari au această obligație, fiind informați deja de către reprezentanții administrației locale. Nu s-au dat amenzi până acum, însă acestea pot ajunge până la 300 de lei. Pompierii intervin doar în cazuri deosebite.

Sute de sloiuri de gheață ce s-au format la marginea burlanelor sau acoperișurilor blocurilor pun în pericol viața trecătorilor. De exemplu, pe Esplanada din Pașcani, oamenii se uită de două ori dacă să facă pasul de a intra într-un magazin. Țurturii stau să cadă, iar pericolul pândește la tot pasul.

Unele magazine au luat decizia de a anunța clienții cu afișe lipite în geam unde este scris mesajul “Atenție! Cad țurțuri!”. Administrația locală, prin reprezentanții Compartimentului Asociațiile de proprietari și sau locatari au informat și au publicat afișe la scările de bloc cu obligațiile ce le au pentru a nu risca să fie amendați.

Până în aceste momente nu au fost aplicate sancțiunile ce sunt cuprinse între 150 și 300 de lei conform unei hotărâri de Consiliul Local aprobate de aleșii locali în urmă cu câțiva ani.

Nu pompierii trebuie să intervină în asemenea cazuri, deși la Iași au fost două solicitări, dat fiind locurile ce puneau în pericol viața celui care ar fi dat țurțurii jos. Trebuie să știți că sarcina cade în grija proprietarilor sau Asociaţiile de Proprietari. Ei trebuie să curățene acoperişurile clădirilor, în limita posibilităţilor, şi marcarea zonelor unde există riscul căderii de ţurţuri sau zăpadă. De asemenea, tot ei trebuei să atenţioneze cetăţenii care doresc să parcheze maşinile în apropierea blocurilor, pentru prevenirea rănirii acestora sau avarierii autovehiculelor, în cazul căderii de ţurţuri sau zăpada de pe acoperiş. Mai mult, ei trebuie să curăţe trotuarelor şi străzilor din apropierea blocurilor, astfel încât trecătorii să nu fie nevoiţi să meargă pe lângă imobile şi să fie surprinşi de eventualele căderi ale țurțurilor sau blocurilor de zăpadă dislocate de pe acoperişuri.

Și la Hîrlău țurțurii s-au format și pun în pericol viața trecătorilor. De exemplu, pe strada Mușatinilor, la blocul G 4, cetățenii au solicitat reprezentanții Protecției Civile să intervină. Ei spun că acțiunile contează și dacă proprietarul apartamentului este acasă și să dea drumul la ușă pentru ca țurțurii uriași să fie dați jos.

Amintim că societățile au obiligația de a curăța trotuarul din fața magazinului pentru a nu primi amendă ce poate ajunge și până la câteva mii de lei. De spațiile publice din oraș se ocupă muncitorii de la Gospodărie Comunală dar și beneficiarii legii 416.

În urmă cu câteva săptămâni, la București un țurțure a spart cupola unui autoturism parcat în apropierea unui bloc. Proprieatrul mașinii nu a avut pe cine să ceară la socoteală, suportând costurile pagubei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow