3.9 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Atentie la trichineloza. Unde puteti testa carnea de porc, in Pascani, Targu-Frumos si Hirlau

Este perioada in care in gospodarii a inceput sacrificarea porcilor pentru Craciun. Pentru a va putea bucura de carnatii afumati si preparatele traditionale, medicii va recomanda sa faceti un control al carnii pentru trichineloza. In Pascani sunt doua puncte de recoltare a probelor, iar la Targu-Frumos si Hirlau, cate unul. Testul costa doar 12 lei si va da siguranta unui consum sanatos.

Mai sunt doar cateva zile pana la Ignat, ziua in care cei mai multi dintre gospodari incep sa sacrifice porcul pentru Craciun. Inainte de consum, medicii recomanda oamenilor sa duca probe din carne pentru  examenul trichineloscopic. La Pascani sunt doua puncte pentru analiza, si anume, in piata agroalimentara din zona Vale si la sediul Circumscriptei de Asistenta de pe strada Morilor, cartierul Vatra.

La Targu-Frumos (la Circumscriptia de Control Alimente) si Hirlau (in piata din oras) sunt cate un punct de lucru pentru preluarea acestor probe de carne. Testul costa 12 lei si este gata in maximum 12 de ore.

Trebuie sa stiti ca recoltarea probelor se fac doar din anumite zone ale animalului sacrificat. Si anume, o proba de cca. 100 – 200 grame de carne recoltata din pilierii diafragmatici (baiera unturii), muschii limbii si muschii intercostali.

Mentionam ca trichineloza este o boală infectioasă răspândită în întreaga lume, determinată de parazitul care îi poartă numele.  Aceasta ajunge în organism în urma consumului de carne contaminată. La om, majoritatea infecțiilor sunt asimptomatice, însă există si forme clinice de boală cu evolutie severă, care pot cauza moartea prin complicațiile pe care le produc.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Teroare pe DJ 208 L Pașcani-Miroslovești. Trafic greu, nu sunt marcaje, fisuri în pereți locuințelor din cauza trepidatiilor

Teroare pe un drum judetean asfaltat in urma cu circa un an de zile. DJ 208 L...

Ocolul Silvic Pașcani vinde lemn de foc. Șapte parchete deschise în comunele apropiate municipiului

Locuitorii din comunele apropiate municipiului Pascani si chiar din oras si suburbii, care isi incalzesc locuinta cu...

Tot ce trebuie să știi pentru pregătirea mașinii în sezonul rece. Service-urile auto încep să se aglomereze

Vremea se raceste din ce in ce mai mult, iar soferii incep sa isi pregateasca masina pentru...

Primaria Pascani solicită mai multe doze de vaccin pentru centrul din oraș. A crescut numărul celor care vor să se imunizeze împotriva virusului

Primaria Municipiului Pascani solicita Directiei de Sanatate Publica Iasi mai multe doze de vaccin impotriva COVID 19...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI