21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Atenție la regulile de folosire a locurilor de joacă din Pașcani. Se pot da amenzi până la 1000 lei

Vremea frumoasă din ultima perioadă a umplut parcurile din municipiul Pașcani de copii, tineri, părinți sau bunici. În unele situații, bucuria celor care își petrec timpul liber la aer se transformă în necaz pentru locatarii din blocurile apropiate.

Asta deoarece, de exemplu, în parcul din spatele pieței agroalimentare din zona Deal au fost cazuri în care găști de tineri au „uitat” să mai plece din parc după ora de închidere și au făcut gălăgie după lăsarea întunericului, lucru ce i-a deranjat pe locatarii din blocurile apropiate.

Regulile de folosire a parcurilor, precum și orarul de funcționare sunt afișate la intrarea în fiecare spațiu de joacă. Pe timp de vară, aceste locuri de recreere funcționează între orele 7-22, iar iarnă de la 8 la 17.

Mai mult, sunt tineri care se distrează în balansoare, leagăne și alte echipamente, fără să țină cont de limita de vârstă admisă pentru folosirea acestora.

Autoritățile locale atrag atenția asupra faptul că sunt interzise următoarele situații: consumul de alcool în spațiile de joacă, intrarea cu bicicletă sau câini, mutarea sau distrugerea mobilierului și altele.

Cei care vor să sesize anumite aspecte ce țin de utilizarea parcurilor pot sună la numerele de telefon: 0232710730 – Poliția Locală Pașcani, 0232762300 – Direcția de Gospodărie Comunală, prin centrala Primăriei sau 112 la cazuri de urgență.

De precizat este faptul că amenzile pentru nerespectarea acestor reguli pornesc de la 150 de lei și pot fi până la 1000 de lei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow