24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Atenție la petarde și artificii

creditfix.ro
oferta.oceancredit.ro
vivacredit.ro
fashiondays.ro
credius.ro
horacredit.ro/
answear.ro
elefant.ro
creditprime.ro

Ultimele știri

Poliţia atrage atenţia păşcănenilor să fie cumpătaţi şi să nu folosească mai ales în această perioada materiale explozive care le pun viaţa în pericol. Doar o parte dintre artificiile care se găsesc în comerţ sunt legale şi sigure de folosit.
Mare atenţie în această perioada la materialele explozive pe care le folosiţi. Poliţia de proximitate atrage atenţia că doar anumite artificii pot fi folosite astfel încât să ne asigurăm siguranţa proprie cât şi a celor din jurul nostru. Dintre acestea amintim: steluţele, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc sau sateliţi ca singurele legale de folosit şi comercializat.

Materialele pirotehnice fac parte din mai multe clase în funcţie de cantitatea de exploziv folosită. Cele din clasele II – IV sunt complet interzise atât pentru folosire cât şi comercializare. În aceeaşi situaţie se află şi petardele sau pocnitorile, care nu de puţine ori au făcut victime mai ales în rândul copiilor.

Artificiile care se pun pe tort fac parte din clasa I, conţin o cantitate mică de explozibil, iar pentru că nu pun viaţa în pericol pot fi folosite în orice moment al anului şi se găsesc în comerţ.
Atât folosirea cât şi comercializarea materialelor pirotehnice din clasele II – IV cât şi a petardelor şi pocnitorilor din clasa I se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau amendă de la 2000 la 7500 lei.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI