More

  Atenție la înțepăturile insectelor! Unele dintre ele vă pot pune viața în pericol

  Array

  Pentru unele persoane, înțepăturile de insecte trec de la sine și nu provoacă decât o ușoară reacție locală,însă pentru cei mai puțini norocoși, care au un teren alergic, o pișcătura de acest gen poate cauza complicații severe. Copiii, femeile însărcinate și vârstnicii sunt categoriile cele mai predispuse la a face complicații de la o banală mușcătura de insectă.

  Din păcate, există persoane cu teren alergic care, în urma unei simple înțepaturi, pot face reacții extrem de serioase și greu de tratat, cum este, de exemplu, șocul anafilactic, reacție destul de rară, dar care poate pune viața în pericol dacă nu se iau măsuri imediate.

  Dacă la locul unei înțepături apar reacții diferite precum mâncărime, umflături, durere continuă, tuse, senzație de sufocare sau greață cei în cauză trebuie să se prezinte de urgență la spital pentru administrarea de antialergice și tratament specific.

  Astfel de cazuri ajung frecvent în ultima vreme și la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal din Pașcani, ieri fiind vorba de 2 astfel de situații, mai ales din cauza temperaturilor ridicate, care modifică atât comportamentul animalelor, care pot ataca fără motiv, cât și al insectelor.

  Mai precizăm că datorită veninului, înțepăturile de albine, viespi sau paianjeni, pot cauza reacții severe, dar și pișcăturile altor insecte precum furnicile, puricii sau chiar țânțarii pot duce la infecții dacă zona nu este dezinfectată sau se intervine asupra ei necorespunzător, așadar căutați produse care vă protejează de insecte, în special în acest sezon!

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Proiect: Vacanțele școlare, diferențiate în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării și de ciclurile de învățământ

  Un proiect depus la Parlament prevede că vacanțele școlare ar urma să aibă loc diferențiat în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării, dar și în funcție de ciclurile de învățământ. //

  Tânăr de 26 de ani, prins băut la volan

  La data de 19 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au depistat un tânăr de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DE 58 în comuna Cotnari, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. //

  Rata şomajului a urcat la 5% anul trecut (INS)

  Rata şomajului a urcat la 5% anul trecut, în creştere de la 3,9% în anul precedent, iar nivelul cel mai ridicat (17,3%) a fost consemnat în rândul tinerilor (15-24 ani), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate marţi. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet