23 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Atenție la înțepăturile insectelor! Unele dintre ele vă pot pune viața în pericol

Pentru unele persoane, înțepăturile de insecte trec de la sine și nu provoacă decât o ușoară reacție locală,însă pentru cei mai puțini norocoși, care au un teren alergic, o pișcătura de acest gen poate cauza complicații severe. Copiii, femeile însărcinate și vârstnicii sunt categoriile cele mai predispuse la a face complicații de la o banală mușcătura de insectă.

Din păcate, există persoane cu teren alergic care, în urma unei simple înțepaturi, pot face reacții extrem de serioase și greu de tratat, cum este, de exemplu, șocul anafilactic, reacție destul de rară, dar care poate pune viața în pericol dacă nu se iau măsuri imediate.

Dacă la locul unei înțepături apar reacții diferite precum mâncărime, umflături, durere continuă, tuse, senzație de sufocare sau greață cei în cauză trebuie să se prezinte de urgență la spital pentru administrarea de antialergice și tratament specific.

Astfel de cazuri ajung frecvent în ultima vreme și la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal din Pașcani, ieri fiind vorba de 2 astfel de situații, mai ales din cauza temperaturilor ridicate, care modifică atât comportamentul animalelor, care pot ataca fără motiv, cât și al insectelor.

Mai precizăm că datorită veninului, înțepăturile de albine, viespi sau paianjeni, pot cauza reacții severe, dar și pișcăturile altor insecte precum furnicile, puricii sau chiar țânțarii pot duce la infecții dacă zona nu este dezinfectată sau se intervine asupra ei necorespunzător, așadar căutați produse care vă protejează de insecte, în special în acest sezon!

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow