1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Atenţie la hoţii din locuinţe

Hot casaPoliţia atrage atenţia proprietarilor de case de vacanţă sau case aflate în construcţie că acestea pot deveni ţinta hoţilor dacă nu sunt protejate în mod corespunzător împotriva efracţiei.

Recomandăm celor care deţin astfel de proprietăţi să se asigure că nu sunt vulnerabile în faţa acţiunii infractorilor, adoptând următoarele măsuri de prevenire a furturilor:

– Montaţi sisteme performante de închidere a uşilor şi geamurilor iar, acolo unde este cazul, montaţi chiar şi grilaje metalice. Sistemele de alarmă pot fi de asemenea eficiente dacă locuinţa de vacanţă se află în apropierea altor imobile locuite.

– Nu depozitaţi bunuri de valoare, materiale de construcţii, unelte sau alte obiecte tentante pentru infractori, în spaţii care nu prezintă siguranţă, mai ales dacă acestea se află în zone izolate (cum este cazul multora dintre casele de vacanţă din zonele turistice montane).

– Indiferent unde se află casa de vacanţă, în perioada în care nu locuiţi acolo, creaţi posibilitatea verificării sau supravegherii acesteia de către o persoană de încredere, din apropierea proprietăţii dumneavoastră. Solicitaţi acestei persoane discreţie în privinţa perioadelor în care vă vizitaţi proprietatea; mulţi infractori specializaţi în furturi din locuinţe culeg mai întâi informaţii despre programul proprietarilor.

– Dacă aveţi o casă în construcţie, angajaţi o persoană care să asigure paza proprietăţii, mai ales pe timpul nopţii.
Vă poate costa mai puţin decât valoarea materialelor furate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow