10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Atentie la furturile din autoturisme

Analizele acestui fenomen infracţional scot în evidenţă că mare parte a furturilor sunt favorizate şi de comportamentul proprietarilor de autoturisme, care oferă oportunităţi infractorilor, lăsându-şi în autoturism diverse obiecte, de la telefoane, gps-uri până la laptop-uri, actele maşinii şi chiar actele personale.
În perioada Sărbătorilor Pascale, multe din persoanele aflate la munca în străinătate se întorc acasă, încărcate cu daruri multe pentru cei dragi.

Atragem astfel, atenţia atât pentru protecţia dvs. cât şi a maşini dumneavoastră:
– Aveţi grijă de bagajele si cumpărăturile dumneavoastră. Nu le lăsaţi la vedere în autoturisme si mai ales nu le lăsaţi peste noapte în maşini;

– Ar fi ideal sa parcaţi autoturismele în locuri bine iluminate sau în parcări păzite. De asemenea, pe piaţa de specialitate exista numeroase sisteme de alarmare electronice sau de alta natură, trebuie doar să acordaţi puţin interes acestui aspect.

– Daca aveţi de efectuat lungi călătorii la rude pe distante mai mari, nu opriţi pentru pauzele de relaxare în locuri necunoscute, alegeţi popasuri luminate şi amenajate corespunzător, pe cât posibil în apropiere de localităţi, pentru a nu cădea victima unor persoane răuvoitoare.

– în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor;

– nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare precum telefoane mobile, laptopuri, gps-uri, detectoare radar, genţi, sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor;

– verificaţi dacă toate geamurile sunt închise atunci când părăsiţi autoturismul;

– supravegheaţi automobilul în perimetrul staţiilor de benzină, pe timpul achitării comenzii, în condiţiile în care portierele sunt lăsate neasigurate, iar geamurile deschise.
IPJ IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow