More

  Atenție la ciupercile din piețe. Polițiștii vă sfătuie să nu cumpărați decât de la comercianții autorizați

  Array

  ciuperciOdata cu venirea sezonului de toamna, in pietele din Pascani, si-au facut aparitia si comerciantii de ciuperci. Cu ajutorul unor cunostinte minime invatate din tata in fiu, oamenii merg in paduri si culeg aceste plante care apoi ajung pe mesele pascanenilor.

  Desi au fost inregistrate cazuri grave de intoxicatii cu ciuperci, vanzatorii ambulanti continua sa vanda kilograme intregi fara a avea o autorizatie sau un aviz al unui inspector specializat care sa stabileasca daca sunt otravitoare sau nu.

  Astfel, zilele trecute, politistii locali au identificat in piata deal cinci persoane venite din zona Dolhasca care comercializau ciuperci fara a poseda niciun document. Mai mult decat atat, dupa verificari, agentii au stabilit ca acestia aveau si cantare neverificate metrologic.

  Elena Dumitru, Vasile Gagiu, Marin Lacatusu, Mariana Roman si Gheorghe Vezetiu au fost amendati cu 150 de lei, pentru incalcarea Hotararii de Consiliu Local 30 din 2002.

  Totodata, seful Politiei Locale, a atras atentia cetatenilor asupra pericolelor la care se expun atunci cand consuma ciuperci din flora spontana, mai ales, ca ultima perioada s-a descoperit faptulS ca gustoasele plante sufera mutatii chiar si cele cunoscute devenind toxice.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cine sunt cei doi polițiști care au ajutat în trafic gravida din zona Pașcani – VIDEO

  Gestul politistilor rutieri care au ajutat doi soti din preajma Pascaniului, pe cale sa devina din nou parinti, sa ajunga mai repede la o...

  Șoferii implicați în accidente vor putea deconta daunele de la propriul asigurator

  Şoferii îşi vor putea deconta daunele de la firma de asigurări unde au încheiat propria poliţă RCA în perioada următoare, iar Guvernul pregăteşte, la...

  Joe Biden s-a instalat la Casa Albă. Primele 15 ordine executive semnate de noul președinte american

  Noua administraţie se bucură de acum de drepturi depline - cu Joe Biden proaspăt instalat în fotoliul de la Casa Albă şi Kamala Harris...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI