5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Atenție la ciupercile din piețe. Polițiștii vă sfătuie să nu cumpărați decât de la comercianții autorizați

ciuperciOdata cu venirea sezonului de toamna, in pietele din Pascani, si-au facut aparitia si comerciantii de ciuperci. Cu ajutorul unor cunostinte minime invatate din tata in fiu, oamenii merg in paduri si culeg aceste plante care apoi ajung pe mesele pascanenilor.

Desi au fost inregistrate cazuri grave de intoxicatii cu ciuperci, vanzatorii ambulanti continua sa vanda kilograme intregi fara a avea o autorizatie sau un aviz al unui inspector specializat care sa stabileasca daca sunt otravitoare sau nu.

Astfel, zilele trecute, politistii locali au identificat in piata deal cinci persoane venite din zona Dolhasca care comercializau ciuperci fara a poseda niciun document. Mai mult decat atat, dupa verificari, agentii au stabilit ca acestia aveau si cantare neverificate metrologic.

Elena Dumitru, Vasile Gagiu, Marin Lacatusu, Mariana Roman si Gheorghe Vezetiu au fost amendati cu 150 de lei, pentru incalcarea Hotararii de Consiliu Local 30 din 2002.

Totodata, seful Politiei Locale, a atras atentia cetatenilor asupra pericolelor la care se expun atunci cand consuma ciuperci din flora spontana, mai ales, ca ultima perioada s-a descoperit faptulS ca gustoasele plante sufera mutatii chiar si cele cunoscute devenind toxice.

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow