-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Atenție la ciupercile de pădure. Culegătorii de ocazie, amendați de polițiștii locali

A inceput sezonul ciupercilor de padure, iar in acest an, culegatorii de ocazie au gasit din abundenta in paduri „trufandale” de toamna. Acesta este si motivul pentru care pietele pascanene sunt pline de aceste produse, puse la vanzare pe trotuare. Atentie, insa! Pot fi si periculoase. Ciupercile nu sunt verificate de specialisti, iar printre cele comestibile se pot gasi si otravitoare. Din acest motiv, comercializarea in piete este interzisa.

 


Politistii locali pascaneni au amendat la sfarsitul saptamanii trecute mai multe persoane cu cate 150 de lei fiecare pentru ca au vandut ciuperci din padure.

Luni, de dimineata, in fata pietei agroalimentare din zona Vale din Pascani, tot pe trotuar, alte persoane au pus la vanzare astfel de produse si incercau sa atraga cat mai multi cumparatori. Oferta lor: 10 lei/kg.

Pofticiosii care aleg sa puna pe masa ciuperci de padure cumparate de la colt de strada, sunt sfatuiti sa fie atenti cand le curata pentru a le deosebi pe cele posibil otravitoare. Schimbarea culorii atunci cand sunt taiate este unul dintrele semnele care indica faptul ca nu sunt bune pentru consum.

Indiferent de ciupercile cumparate, bine ar fi sa le fierbeti in cel putin doua ape, inainte sa le gatiti. La temperaturi ridicate, toxinele sunt eliminate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow