20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022
Array

ATENŢIE LA CINE VĂ TRECE PRAGUL!

- Advertisement -

ATENŢIE LA CINE VĂ TRECE PRAGUL!

Inspectoratul dePoliție Județean Iași vă recomandă să aveţi grijă cui deschideţi uşa și să adaptați măsurile de siguranţă la tipul de locuinţă şi la valorile care trebuie protejate, pentru a nu fi victimele celor care fură din locuinţe.

Dumneavoastrăsunteţi cei mai în măsură să preveniţi propria victimizare!

Odată cepersoane necunoscute au intrat în locuință, indiferent ce calitate au invocat, puteţi deveni victima unui furt.

Există falşi vizitatori, care acţionează prin distragerea atenţiei sau prin atribuirea unor calităţi false, încercând să ajungă în casele oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare.

Acest tip deinfractor este politicos şi pretinde a fi un reprezentant al unor autorităţi publice, companii de gaze, apă sau electricitate. Este convingător şi insistent. Poate fi bărbat, femeie sau chiar un tânăr inocent. Cere un pahar cu apă sau vrea să se spele pe mâini. Alţii oferă produse promoţionale sau la un preţ redus. De fapt, aceşti indivizi certaţi cu legea folosesc orice poveste pentru a intra în casă.

Pentru a văproteja bunurile, nu permiteţi accesul în locuinţă şi nu furnizaţi informaţii despre vecini persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii. Verificați-le documentele de serviciu și nu ezitaţi să sunaţi la instituția sau firma respectivă pentru a le verifica identitatea.

Este importantsă îi învățați pe copii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa părinţilor, pentru a nu trăda faptul că sunt singuri în casă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow