9.7 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Atentie la animale. Hotii au inceput sa isi faca, din nou, de cap

Hotii de cai au inceput sa isi fac din nou de cap, la Pascani. Ieri dimineata un cetatean din suburbia Blagesti a reclamat faptul ca i-au disparut doi cai priponiti pe o pajiste, in apropierea gospodariei sale. In seara zilei de 22 octombrie, caii au fost lasati sa pasca in voie iar a doua zi nu au mai fost de gasit motiv pentru care proprietarul lor i-a cautat ore intregi apoi a anuntat Politia. La faţa locului s-a constatat că erau priponite şi alte animale, respectiv cabaline şi bovine. Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor dispariţiei celor doi cai şi stabilirii dacă este vorba de comiterea unui furt.

Pentru prevenirea furturilor de animale oamenii legii recomanda ca gospodarii sa tina cont de o serie de sfaturi, avand in vedere ca una dintre cauzele o reprezintă lăsarea acestora fără supraveghere la păşunat, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Din acest motiv este recomandat ca anumalele sa nu fie lasate nesupravegheate sa fie inseminate pentru a fi recunoscute usor iar pe timpul noptii sa fie asigurat un iluminat corespunzător grajdurilor şi trebuie montate sisteme de închidere care să nu permită pătrunderea hotilor.

,,Infractorii urmăresc de obicei furtul cabalinelor, care sunt uşor de sustras şi de transportat, utilizând deplasarea directă pe câmp, ocolind căile de comunicaţii, care favorizează uşurinţa comiterii acestui gen de furturi. De asemenea, bovinele reprezintă o ţintă a sustragerilor pentru comercializare sau/şi sacrificare, activităţi infracţionale care le aduc beneficii considerabile infractorilor.
Nu puţine sunt însă situaţiile în care proprietarii animalelor reclamă la poliţie că le-au fost sustrase cabalinele sau bovinele, iar poliţiştii constată că printre condiţiile favorizatoare ale comiterii eventualului furt se regăsesc fie neasigurarea dependinţelor în care sunt adăpostite animalele (acestea fiind lăsate neîncuiate şi neiluminate), fie nesupravegherea animalelor la păşunat. Totodată, sunt persoane care nu reclamă efectiv furtul animalelor, ci dispariţia acestora, iar în urma verificărilor într-o parte semnificativă a cazurilor de acest gen, animalele sunt găsite ulterior pe câmp sau în zone de pădure sau la alţi cetăţeni care le-au găsit rătăcind în aceste zone…,, se arata intr-un comunicat de presa transmis pe adresa redactiei noastre.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow