17 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Atenţie la alimentaţia de sărbători!

În perioada sărbătorilor, pentru că doctorii de familie nu lucrează şi nu funcţionează nici cabinetele din cadrul ambulatoriului de specialitate, un număr mare de pacienţi ajung la unităţile de primire urgenţe, iar cele mai întâlnite probleme de sănătate sunt provocate de abuzurile alimentare, care ar putea fi prevenite cu ajutorul unei mai bune informări.
De sărbători, mesele sunt mai bogate pentru toată lumea, motiv pentru care din păcate unii ajung la spital datorită problemelor de sănătate. Medicii recomandă în special persoanelor care au ţinut post să fie atente cu mesele bogate în această perioadă, iar revenirea la alimentaţia diversificată să fie realizată treptat.

Atunci când sistemul digestiv revine la activitatea sa obişnuită de dinainte de post, dorinţa de a mânca este mai mare, însă abuzurile în astfel de situaţii pot duce la instalarea unor probleme mai grave de sănătate, aşadar trebuie să cunoaştem aceste aspecte pentru a le putea preveni.

Astfel , consumul de alimente trebuie să fie echilibrat, carnea nu trebuie consumată în cantităţi mari şi nu în fiecare zi, iar ouăle, care sunt şi simbolul acestor sărbători se recomandă a se mânca, nu mai mult de unul pe zi, chiar la 2 zile, mai ales persoanelor care au ţinut post. Pe lângă acestea, consumul de cereale, lactate ;i legume favorizează o digestie mai rapidă şi ajută organismul să revină mai uşor la alimentaţia obişnuită.
Mai amintim că problemele de sănătate din această perioadă sunt generate de multe ori şi de consumul de alcool care este asociat destul de des cu abuzurile alimentare din preajma sărbătorilor, aşadar şi acesta trebuie evitat sau consumat cu discernământ.

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow