21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Atenție de unde cumpărați! Firmă din Pașcani cu sute de reclamații la Protecția Consumatorului

Atenție de unde cumpărați! O firma din municipiul Pașcani, care deține un site cu accesorii auto de vânzare, tuningro.ro, are peste o sută de plângeri la Protecția Consumatorului, numai în primele luni ale acestui an. Clienții au făcut sesizări după ce au constat că produsele pe care le-au comandat de pe internet nu au calitatea la care se așteptau, le-au fost refuzat returul și implicit, nu și-au mai recuperat banii.

Ultimul control al inspectorilor de la ANPC a fost vineri, 25 martie, la sediul societății din strada Crinilor din oraș. Dat fiind faptul că între timp, reclamantul și-a recuperat banii, societatea s-a ales cu avertisment, de această dată.

Însă șirul neregulilor, se întinde pe mai mulți ani.

Într-un răspuns oficial de la Protecția Consumatorului se arată că:

Numărul reclamațiilor înregistrate în perioada 2019 – 2021 este 425, iar în perioada 01.01.-23.03.2022 – 112.

Obiectul reclamaţiilor sunt calitatea inferioară a produselor comercializate, deprecierea şi uzură rapidă a acestora; refuzul primirii produselor returnate și respectiv a restituirii contravalorii produselor returnate invocându-se diverse motive.

Sancţiuni aplicate: 16 avertismente + 13 amenzi contravenţionale în valoare totală de 51.000 lei.

Un client ce a dorit să își păstreze anonimatul a precizat pentru BIT TV că a comandat de pe acest site huse pentru autoturism. Nemulțumit de produse, a solicitat returul, însă nici până la această dată, desi au trecut mai multe luni, nu a reușit să trimită husele înapoi și să își recupereze banii plătiți – circa 500 de lei.

ANPC recomandă consumatorilor să fie atenți atunci când comandă produse de pe internet și are următoarele sfaturi:

  • să nu achiziționeze produse la prețuri suspect de ieftine, prin comparație cu prețul real al acestora;
  • să verifice site-urile înainte de achiziționarea unui produs (să aibă toate informaţiile referitoare la operatorul economic comercializează, informaţii referitoare la modul de livrare, respectiv returnare, existenţa link-ului „ANPC” în homepage, etc.).
  • înainte de a comandă un produs, potenţialii cumpărărtori este necesar să caute și să citească recenzii/review-uri ale consumatorilor care au cumpărat de pe site-ul respectiv
  • Informaţii se pot obţine şi de pe alte pagini de internet, prin căutarea cu cuvinte-cheie.

Și pe rețelele de socializare sunt numeroase comentarii ale clienților, care au comandat online și se consideră înșelați de site-ul cu accesorii auto din Pașcani.

BIT TV a solicitat un punct de vedere de la societate. În loc de răspuns, patronul firmei, Răzvan Afloarei, a venit la sediul BIT TV cu o atitudine agresivă. A cerut explicații privind ancheta jurnalistică, dar fără să ofere vreun punct de vedere privind sutele de reclamații făcute de clienții acestuia.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow