25.2 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

ATENŢIE! De azi intră în vigoare noua lege RCA. 7 SCHIMBĂRI MAJORE pentru șoferi!

Începând de astăzi, 12 iulie, intră în vigoare o serie de modificări aduse legii asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) de care vor trebui să țină seama toți proprietarii de mașini din România.

Actualul cadru legal al asigurărilor RCA este reprezentat de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 54/2016, act normativ ce se aplică din luna septembrie a anului trecut și care a înlocuit, la momentul respectiv, o lege.

Cu toate acestea, din 12 iulie 2017, asigurările auto obligatorii vor fi reglementate din nou prin lege, după ce parlamentarii au decis o altă schimbare a cadrului legal al asigurărilor RCA.

Principalele modificări identificate de specialiștii avocatNet.ro, ce se vor aplica de acum asigurărilor auto obligatorii:

1. Apare asiguratul cu risc ridicat

Spre deosebire de legislația aplicabilă în prezent, se va introduce ideea de asigurat cu risc ridicat. Persoanele încadrate la această categorie se vor putea adresa Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România ca să obțină o ofertă de asigurare, iar această entitate le va face o ofertă și le va aloca unui asigurător RCA pentru încheierea contractului de asigurare.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow