17.3 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Atentie cui dati bani in scop umanitar

 

In municipiul Pascani au aparut in ultima perioada tot felul de persoane care cer bani de la cetateni pentru diferite scopuri umanitare. Sunt usor de recunoscut pentru ca au mereu o mapa in mana in care tin tot felul de date despre persoanele care merita un astfel de ajutor plus un discurs foarte bine conturat pentru a manipula cetatenii.

De cele mai multe ori s-a dovedit ca acele persoane sunt fictive iar documentele pe care respectivii domni sau doamne le prezinta agentilor sunt false, fie ca vorbim de ecusoane sau de imputerniciri de la diferite asociatii.

Un astfel de caz au intalnit astazi pe esplanada din zona vale politstii locali. Doi tineri opreau cetatenii pentru a le solicita sume de bani in vederea ajutorarii unei tinere cu deficiente renale. La un control mai amanuntit s-a dovedit faptul ca cei doi nu aveau documentele necesare pentru o astfel de activitate si au fost condusi la sediu politiei locale pentru mai multe cercetari. Cei doi aveau o delegatie din partea Asociatie “Sansa la viata”, dar nu au facut nici o cerere pentru acordul Primariei Pascani de a desfasura activitati de strangere de fonduri in scopuri umanitare pe teritoriul municipiului.

Politia locala le-a cerut mai multe documente tinerilor, momentan nu le-a aplicat nici o sanctiune.

Singura fapta la care cei doi pot fi incadrati momentan este cea de cersetorie.

Alte articole