18.8 C
Paşcani
joi, septembrie 29, 2022

Atenţie când ieșiți la iarbă verde sau pădure! Au apărut căpuşele

- Advertisement -

Un bărbat de 56 de ani a venit la spital speriat, cu o căpuşă în braţ. Este primul din acest sezon, dar medicii se aşteaptă de acum la mai mulţi pacienţi. Ce trebuie să facem dacă ne-am ales cu o căpuşă în piele?

Pentru că temperaturile au început să crească, la spitalele ieşene au început să apară deja persoane înţepate de căpuşe, şi care au nevoie de îngrijire medicală la extragerea insectelor.

Weekend-ul acesta a început oficial sezonul căpuşelor şi la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, unde şi-au făcut deja apariţia primii pacienţi. Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Belceşti, a venit la spitalul ieşean pentru a-i fi îndepărtată o căpuşă din mâna dreaptă. Bărbatul a fost tratat de către medici şi a fost lăsat să se întoarcă la domici­liu.

„Pacientul în vârstă de 56 de ani s-a prezentat în UPU pentru că avea o căpuşă în antebraţul drept. Aceasta i-a fost îndepărtată, pacientul a primit tratament şi a fost lăsat să plece“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Medicii recomandă ca, în cazul în care suntem muşcaţi de o căpuşă şi nu ştim să o extragem singuri (se poate extrage cu pensetă specială sau chiar normală, dar cu grijă să o apucăm de fălci, nu de mijloc), să ­ne prezentăm la spital pentru îndepărtarea acesteia.

Continuarea pe ziaruldeiasi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow