More

  Atentie! Cade tencuiala de pe bloc

  Array

  Blocurile vechi sunt un adevarat pericol public, la Pascani. O bucata de tencuiala de un metru patrat s-a despins, azi dupa amiaza, 25 februarie 2013, de pe fatada unei cladiri si a cazut razant pe langa un tanar, care trecea pe acolo. Din fericire, niciun trecător nu a fost rănit, însă pericolul se menține.

  Persoanele care au trecut, astazi, prin zona centrala din Pascani au putut asista la un fenomen mai rar întâlnit. Zidurile dintre două scări de bloc s-au dilatat, iar tencuiala a început să cadă de pe imobil direct pe trotuar. Totul s-a petrecut la o oră de vârf, când zona este aglomerată. Din fericire, niciun trecător nu a fost rănit.
  Blocul cu pricina, V 8 de pe strada Nicolae Iorga, este unul vechi de aproape 50 de ani, cu grad de risc seismic. Potrivit locatarilor din zona, problema a aparut de ceva timp. Principalele cauze ale dislocării tencuielii sunt infiltratiile de apa, dar şi fenomenul de terasare a blocului.
  Inspectoratul de stat Constructii a primit sesizare, urmand sa se efectueze o expertiza, în urma căreia vor fi luate măsurile care se impun. Mentionam ca responsabili de cele intamplate sunt proprietrii de apartamente si asociatia de proprietari, care sunt drept respunzatori in cazul producerii de daune sau accidente soldate cu victime ca urmare a desprinderii unor elemente din constructii. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet