19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

ATENTIE! Ai achitat taxa auto? Primiti banii inapoi! Iata ce trebuie sa faci

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Aproximativ un milion de romani care au achitat taxa auto in perioada 2007 – 2013 vor putea beneficia de restituirea sumelor achitate. Acestia trebuie sa depuna o cerere printr-o cerere la unitatile teritoriale ale FISC-ului, iar banii urmeaza sa fie primiti esalonat, in cinci ani, potrivit ministrului Mediului, Cristiana Pasca Palmer.

Potrivit ministrului Mediului, sumele care se vor restitui cetatenilor vor fi calculate cu dobanzile aferente din ziua platii taxei pana in ziua restituirii integrale, actualizate cu indicii de inflatie.

„Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP), alaturi de Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala (ANAF), au parafat, miercuri, un Ordin comun prin care am stabilit, printr-o echipa mixta de lucru, procedura de restituire pe cale administrativa a taxelor incasate de la populatie pentru poluarea produsa de autovehicule si care au fost declarate incompatibile cu dreptul european. Toti pasii de restituire a acestor sume vor fi derulate prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala”, a anuntat, miercuri, ministrul Mediului.

Potrivit ministrului, Ordinul se refera la romanii care au achitat taxa de poluare introdusa de statul roman in perioada 2007 — 2013.

„Ordinul priveste romanii care au achitat taxa de poluare a autovehiculelor introdusa de statul roman in perioada 2007 — 2013. Estimam ca aproximativ un milion de cetateni au platit cele trei taxe neconforme cu dreptul european, respectiv taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule si taxa pentru emisiile poluante emise de autovehicule. Taxele au fost incasate de-a lungul timpului la bugetul de stat prin Ministerul de Finante, in perioada 2007 — 2008, iar ulterior la Administratia Fondului pentru Mediu, intre 2008 si 2013. Am luat aceasta decizie de a emite impreuna un Ordin comun, deoarece consider ca trebuie sa ne asumam responsabilitatea de a corecta o situatie nedreapta fata de cetateni. Acestia aveau nevoie pana astazi sa apeleze la instanta pentru a-si recupera banii platiti catre statul roman. Vestea buna este de azi populatia isi poate recupera sumele platite printr-o simpla cerere de restituire depusa la unitatile teritoriale ANAF fata de care apartin”, a sustinut ministrul Mediului.

Continuarea pe BZI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI