More

  Atelier de reparaţii evacuat de executor. Era construit fără acte pe terenul altuia

  Array

  mester

  Cel mai vechi atelier de reparaţii biciclete şi mecanică fină din Paşcani a fost evacuat de un executor judecătoresc. Este vorba despre o baracă din spatele Clădirii Constructorul deţinută de meşterul Creţu Dumitru.
  Bărbatul s-a trezit astăzi cu oamenii legii l-a uşa. I-au scos tot ce au găsit acolo pe trotuarul din apropiere, un morman de biciclete stricate şi zeci de mii de piese mai mari sau mai mici. Asta deoarece terenul pe care a fost construit atelierul aparţine acum societăţii Conest SA Iaşi şi nu este nici un act de folosinţă. Proprietarul a cerut evacuarea terenului prin intermediul instituţiilor statului.

  Constructia a fost făcută acum 26 de ai de zile pe baza unei autorizaţii provizorii pe timpul fostului primar, Neculai Răţoi. Bărbatul a fost lăsat în pace şi de societatea Constructorul SĂ Paşcani, cea care a deţinut terenul până când a intrat în faliment. Acum însă proprietarul a cerut evacuarea prin intermediul instituţiilor statului. Executorul judecătoresc spune că se afla la a doua încercare dup ace bărbatul a primit mai multe somaţii.

  Rămas cu mormanul de biciclete piesele şi uneltele în stradă, meşterul Mitică a contestat ordinul de evacuare. Bărbatul povesteşte dezamăgit că din acesta afacere şi-a întreţinut familia şi cei cinci copii la facultate. Mai avea un an de zile până la pensie dar acum trebuie să găsească o nou locaţie ca să supravieţuiască. De pe urma acestei evacuări au de suferit şi clienţii în majoritate pensionari. Asta deoarece fiecare plătea când avea de unde iar multe reparaţii erau făcute gratuit pentru bătrânii sărmani.
  Vecinii i-au sărit în apărare. Ei cred că de vină sunt legile proaste şi că inainte, era mai bine.

  Dincolo de faptul că a deţinut terenul fără nici un act timp de peste 20 de ani de zile, bărbatul mai este acuzat că ar fi vorbit urât, proprietarilor şi oamenilor legii Atelierul va fi mutat pe strada 22 Decembrie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet