23.7 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

AstraZeneca revine asupra datelor și raportează o eficacitate mai scăzută a vaccinului său împotriva COVID-19

- Advertisement -

Vaccinul AstraZeneca – Oxford are o eficacitate de 76% împotriva infecţiilor simptomatice, arată un nou studiu clinic efectuat în Statele Unite, un nivel mai scăzut față de cel anunțat la începutul acestei săptămâni, într-un raport criticat pentru utilizarea unor „date depăşite”.

Oficialii americani din domeniul sănătății au acuzat public producătorul de medicamente pentru că nu a folosit cele mai actualizate date, atunci când a publicat analiza potrivit căreia vaccinul AstraZeneca are o eficacitate de 79%.

„Îndemnăm compania să coopereze cu Data and Safety Monitoring Board (DSMB, Comitetul de monitorizare a studiului) în vederea unei evaluări a eficienţei datelor şi pentru a se asigura că datele cele mai precise, mai recente şi mai eficiente posibile sunt publicate cât mai rapid posibil”, a transmis Institutul Naţional american al Alergiilor şi Bolilor Infecţioase (NIAID).

Cele mai recente date s-au bazat pe 190 de infecții la peste 32.400 de participanți din Statele Unite, Chile și Peru. Datele intermediare anterioare se bazau pe 141 de infecții, până pe 17 februarie.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow