More

  Astăzi se deschid la Iaşi porţile unui festival remarcabil. Începe FIE!

  Array

  Cel mai important festival de profil din estul Europei, potrivit organizatorilor, ia startul în această după-amiază cu mai multe activităţi de o anvergură fără precedent. Un laureat al Premiului Nobel pentru Pace va primi deseară un premiu de onoare la Gala Excelenţei în Educaţie. Ce alte activităţi mai au loc şi ce restricţii vor fi în trafic în zona centrală, aflaţi din materialul următor.
  Seria de evenimente de anvergură care vor transforma Iaşul în capitala educaţiei şi culturii timp de zece zile, cuprinse în Festivalul Internaţional al Educaţiei, debutează astăzi la Iaşi. Startul oficial va avea loc în această seară, de la ora 20.
  fie

  Gala FIE – În Sala Mare a Teatrului Naţional, la ora 20, va fi organizată Gala FIE, sau Gala Excelenţei în Educaţie. În cadrul Galei vor fi acordate zece premii unor personalităţi ale culturii şi educaţiei ieşene, dar şi ale vieţii culturale româneşti în general. Evenimentul va reuni peste 500 de personalităţi din mediul academic, de afaceri, societate civilă şi administraţie locală şi centrală. Un premiu de onoare va fi înmânat şi lordului David Trimble, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1998, pentru rolul său crucial în pacea din Irlanda de Nord.

  Fringe – Un alt eveniment de anvergură va fi Festivalul Fringe, care va începe astăzi, de la ora 18.30, pe bulevardul Ştefan cel Mare. Ieşenii vor lua parte la o paradă cu reprezentanţii cu păpuşi tip Bunraku, dans rusesc, modelling, baloane, body painting, foc şi magie, maraton care va dura zece zile.

  Beligan – Maestrul Radu Beligan îşi dă întâlnire cu ieşenii tot în această seară. Unul dintre cei mai iubiţi actori români va urca pe scena montată pe pietonalul Ştefan cel Mare, de la ora 20.30, pentru o întâlnire informală cu publicul.

  Continuare pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet